Business Update Søndag: Kåres hattrick, Mærsks kvaler og Sanders angreb på Novo

En stor regnskabsuge er forbi, der bød på store skuffelser og pæne overraskelser. Samtidig var det ugen, hvor en af USAs mest omtalte politikere gik til angreb på Novo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen

Det har været en af årets store regnskabsuger, hvor flere af dansk erhvervslivs absolut sværvægtere leverede regnskabstal for 3. kvartal. Det største selskab af dem alle A.P. Møller Mærsk levede ikke op til forventningerne og fik i den grad hug af aktionærerne. Det var den nye koncerndiektør Sørens Skous første regnskab og han må konstatere, at det er hårde tider for shipping og olie.

Manden som Skou afløser Nils Smedegaard Andersen kunne i øvrigt meddele i denne uge, at han indtræder i oliegiganten BPs bestyrelse med omgående virkning.

Anderledes positiv var stemningen hos Lundbeck. Lundbeck overraskede onsdag morgen endnu engang sine aktionærer med en opjustering. Det er tredje gang ud af tre mulige, at topchef Kåre Schultz kan hæve overliggeren i Valby-selskabet i 2016. Lundbeck kommer til at tjene op mod 800 mio. kr. mere end ventet.

Genmab kunne i ugens løb takke kræftmiddelet Darzalex for, at Genmab igen opjusterer forventningerne til 2016. TDC åbnede også bøgerne i denne uge og alt var bestemt ikke pænt.  

Medicoselskabet Coloplast har i regnskabsåret 2015/16 mere end tredoblet sit nettooverskud til 4,1 milliarder kr. Og det er på trods af, at koncernen har måttet foretage en ekstra hensættelse på 750 mio. kr. i forbindelse med en retssag i USA om produktansvar.

Det her var heller ikke uge, hvor Novo Nordisk kunne trække vejret efter et massivt stormevejr. For problemerne ramler ned over Novo Nordisk i hastigt tempo på det store amerikanske marked. Toppolitikeren Bernie Sanders opfordrer i et nyt angreb på medicinalselskabernes høje priser konkurrencemyndighederne til at gå ind i sagen.

Det var også ugen, hvor den største kortsvindelsag i Danmark og Norge nogensinde udviklede sig yderligere. 45.000 norske kreditkort er blevet spærret ligesom 100.000 danske efter millionsvindel i en stadig uidentificeret, udenlandsk netbutik.

Den kommende uge vil i høj grad blive overskygget af en helt særlig begivenhed. Det amerikanske valg. Følg med på Business.dk, hvor vi vil følge markederne tæt, når det bliver afgjort om det er Clinton eller Trump, der bliver USAs næste præsident.

Næste uge bliver også en hæsblæsende regnskabsuge, hvor blandt andre Carlsberg, Nets, Dong og Vestas præsenterer regnskaber. Følg med på Business Live.

Med ønsket om en god søndag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk