Business Update søndag: Gennemtræk i toppen af dansk erhvervsliv og Skype-stifter taler ud

Læs mere
Fold sammen

God søndag

Det har været en begivenhedsrig uge i dansk erhvervsliv fyldt med rokader på højeste niveau. Skulle du være gået glip af noget, så får du her et overblik over nogle af ugens vigtigste og mest spektakulære historier.

Ugen kulminerede sent onsdag, hvor legetøjsgiganten Lego bekendtgjorde, at Thomas Kirk Kristiansen rykker op i Lego-hierarkiet som næstformand i bestyrelsen for Lego A/S og dermed bytter plads med sin far, Kjeld Kirk Kristiansen. Sidstnævnte sidder dog stadig for bordenden i Kirkbi, som ejer 75 procent af aktierne i Lego, men det ligger fast, at Thomas Kirk Kristiansen skal være den mest aktive ejer på vegne af hele familien og være helt tæt på de centrale selskaber Lego-fonden, Lego-koncernen og investeringsselskabet Kirkbi. Her er de store opgaver, han står over for.

Udskiftningen i Lego endte med at trumfe en anden markant rokade, som var sket om tirsdagen. Her meldte det hæderkronede elektronikklenodie, Bang & Olufsen ud, at topchef Tue Mantoni stopper i virksomheden. Mantoni erkendte ved sin afgang åbent, at opgaven med at bringe B&O ud af den kroniske krise har været sværere end ventet. Er vidunderdrengen Mantoni så brændt ud? Læs vores portræt af manden, hvis karriere nu tager et markant skifte - og læs portrættet af hans håndfaste afløser.

Medieverdenen ville ikke stå tilbage for resten af dansk erhvervsliv, så torsdag blev et sandt festfyrværkeri på ledelsesgangene. Allermest markant valgte JP/Politikens Hus at hente Informations chefredaktør, Christian Jensen, ind som afløser for Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard. Sidstnævnte forbliver tilknyttet til avisen. Også Jysk Fynske Medier, som er vokset til en af de største danske mediekoncerner gennem opkøb, skiftede chefredaktør. Per Westergård stopper og bliver afløst af Troels Mylenberg.

Æren for ugens mest uventede interview tilfalder Skype-stifter Janus Friis. Han siger sjældent noget offentligt og slet ikke noget om private forhold, men nu tager milliardæren bladet fra munden om det hårde juridiske slagsmål med ekskæresten, sangeren Aura Dione. Særligt en af beskyldningerne går Skype-stifteren på. Læs det eksklusive interview her.

Dette var blot et lille udpluk fra en uge fyldt med nedslagspunkter i dansk erhvervsliv. Se flere historier nedenfor.

Fortsat god søndag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk