Business Update søndag: DONG-boss til modangreb, exit Hellemann og knas i gourmet-ægteskab

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Mens vi i den kommende uge forventeligt kan sige goddag til DONG Energy på børsen, så bød den forgangne på fortsatte slagudvekslinger om forløbet op til børsnoteringen. I fokus er fortsat den voldsomme værdistigning, som selskabet har oplevet, siden staten solgte en stor bid til fortrinsvis amerikanske Goldman Sachs, som nu står til en kæmpe milliardgevinst på få år.

Onsdag gik DONGs topchef, Henrik Poulsen, dog til modangreb for første gang mod kritikerne, som han beskylder for at være bagkloge og konspiratoriske. Poulsens melding kom umiddelbart efter et investormøde, hvor Enhedslistens Frank Aaen gik til hårdt angreb på DONG og Poulsen selv. Aaen gav blandt andet ledelsen af DONG en stor del af skylden for, at DONG kun blev vurderet til 31,5 mia. kroner inden kapitaludvidelsen.

Torsdag bød på et højst overraskende farvel til Nordea for tidligere departementschef David Hellemann. Han var ellers kørt i stilling som kronprins i bankens danske afdeling, men han siger op, fordi han angiveligt er i spil til en toppost i en anden virksomhed. At det endte med et brud mellem Hellemann og Nordea kommer ikke som den store overraskelse for ledelsesekspert Søren Brandi fra Hildebrandt & Brandi. Han mener, at overgangen til bankverdenen kan have været for stor.

Berlingske Business' gossip-redaktion ville gerne have være en flue på væggen på Nordeas ledelsesgang i den forløbne uge for at kunne afgøre om Hellemann havde skuffet Nordea eller omvendt. Hellemann vurderes dog som den største taber i det spil.

Det lignede fortællingen om et lykkeligt ægteskab mellem to kendte, danske familievirksomheder, hvor stifterne bag dem begge delte glæden ved og ambitionerne om mad og råvarer af høj kvalitet, men nu tyder noget på, at der er for mange kokke i køkkenet hos det fusionerede Løgismose Meyers. Berlingske Busines kunne mandag berette, at ægteskabet mellem madselskaberne og kapitalfonden IK Investment Partners knirker gevaldigt. Det store fokus på regneark frem for madudvikling slider. Og regnskabet ser heller ikke for godt ud.

Berlingske Business har i den forgange uge haft stort fokus på ligelønsdebatten, og det vil vi fortsat have i de kommende dage. Der er mange bestyrelser og topchefer, der snakker om ligeløn - og så er der dem, der gør noget ved det. Læs eller genlæs en af ugens mest omtalte artikler, hvor Lone Fønss Schrøder, bestyrelsesmedlem i blandt andet IKEA og Volvo, melder helt klart ud: »Jeg vil ikke sidde i en bestyrelse, der hver dag trykker kvinder.« Af samme årsag har hun via sit bestyrelsesarbejde været med til at gennemtvinge ligeløn i IKEA og Volvo.

Med ønsket om en fortsat god søndag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk