Business Update søndag: Alka-salg, Airbnb-baroner og alt eller intet for Mærsk

Foto: Torben Christensen, John MacDougall og Anne Bæk

Godmorgen

En dramatisk uge i dansk politik endte - muligvis - med en finanslovsaftale, hvor der også er glædelige nyheder til især landets boligejere, som kan nyde godt af en udvidet og permanent boligjobordning.

Blandt de mere sikre nyheder fra den forgangne uge lagde forsikringsgiganten Tryg hårdt ud ved mandag at offentliggøre købet af det fagbevægelses-ejede Alka for en samlet pris på 8,2 mia. kr. Alka vil fortsætte som et selvstændigt brand. Salget af Alka udløser milliard-regn over fagbevægelsen, selvom salget ikke er populært allevegne.

Det tyske rederi Hamburg Süd er netop blevet overtaget som første skridt på vejen mod fremtidens A.P. Møller – Mærsk. Her på Berlingske satte vi i denne uge fokus på det strategiske arbejde, der kan afgøre, om Mærsk om ti år vil konkurrere med Amazon om verdenshandelen eller synke i glemslen som ØK. Læs den store baggrundsartikel her.

Over hele verden har organisationer råbt op om, at Airbnb i stigende grad bliver overtaget af få, professionelle udlejere, der tjener stort på at have adskillige boliger på tjenesten. Nu ser det ud til, at den samme tendens er kommet til København. Udlejning af boliger via Airbnb er blevet en lukrativ forretning for topværterne i København, der ofte udlejer flere boliger. Mere end 1.000 værter tjener ifølge estimater over 100.000 kroner om året.

Fortsat god søndag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk