Business Update: Skats hårde kurs mod klager, strøm på bilkæmper og førerløse containerskibe

Godmorgen

Vi begynder dagen med historien om, at det kan være en dyr omgang at klage over Skat. Det må bilforhandler Michael Randrup sande efter han i årevis har ligget i strid med Skat. I foråret indbragte han sagen for byretten. Kort efter ændrede Skat en tre år gammel afgørelse om regning på 949.000 kr.

Nu er startskuddet gået til et vildt løb om at blive størst. De seneste dage og uger har nemlig budt på en myriade af nyheder fra automobilbranchen, og nyhederne omhandler frem for alt én ting: Elbiler. De velpolstrede krigskasser hos en lang række bilproducenter er blevet åbnet med det formål at trænge ind på det stadig spæde marked for elektriske biler.

Mere end en million danskere, der er kunder hos landets største udbyder af boliglån, Nykredit/Totalkredit, kan nu se frem til at få mere indsigt og indflydelse i, hvad der foregår bag de lukkede mure hos realkreditkoncernen. Det viser fortrolige dokumenter, som Berlingske Business har haft adgang til forud for et repræsentantskabsmøde, som Foreningen Nykredit afholder torsdag i denne uge.

Tag med ind i fremtiden. En dag vil de store containerskibe ikke have besætning, og det bliver droner, der løfter de store containere ind på land og fragter nye ud til skibene. Det er et af de scenarier, som kan vente forude for det 112-år gamle danske selskab A.P. Møller-Mærsk.

Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, holder i dag og i morgen rentemøde. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk