Business Update: Sexistiske bemærkninger, bølgerne efter Brexit og når Robert Uggla bliver 50 år

Godmorgen

Vi begynder dagen med et tankeeksperiment, og et kig ind i spåkuglen. Hvordan vil landets største virksomhed se ud i 2018? Berlingske er taget på en fiktiv rejse ind i fremtiden. Vi har valgt at gøre Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Robert Mærsk Uggla til hovedperson i dette stykke science fiction. Mange ser ham som nøglen til genopfindelsen af Mærsk Gruppen. Følg med på A.P. Møller - Mærsks rejse..

Vi fortsætter i samme spor og ser nærmere på, hvad Mærsk-koncernen kan leve af i fremtiden. To eksperter i disruption byder ind på, hvordan Mærsk Gruppen kan genopfinde sig selv i en verden uden olie og uden transport af masse­producerede forbrugsvarer fra Fjernøsten.

Briternes valg i sidste uge efterlader flere spørgsmål end svar. Berlingske Business skriver her om flere mulige scenarier. Kommer det gode eller det onde til at slå igennem på den europæiske økonomi i løbet af de næste tre til seks måneder som følge af briternes nej til EU? Industriens Pension har analyseret tre mulige scenarier, efter at finansmarkederne er faldet lidt til ro. Dansk Erhverv siger, at europæisk økonomi var i en værre forfatning end nu for bare få år siden.

Berlingske Business har de seneste uger skrevet løbende om kvinder i ledelsen, og fortsætter i dag. Kvinder kan sagtens klare en kontant omgangstone, men de er trætte af sexistiske bemærkninger, siger Trygs HR-direktør i en reaktion på sidste uges diskussion i Berlingske om dansk (maskulin) ledelseskultur. »Mænd har det faktisk sværere med direkte konfrontationer,« siger Miriam Igelsø Hvidt.

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk