Business Update: Så er det nye år ankommet - bliv klædt på til 2017

Er du klar til 2017? Fold sammen
Læs mere

Godt nytår

Det er den første dag i året, og dermed er det passende at klæde sig så godt på som muligt til de resterende 364 dage.

Vi begynder med et kig på din privatøkonomi.

Det er ved at være dagligdag med renter i rekordlave niveauer. Men nu peger pilen op for renterne i 2017, spår økonomerne. Og det påvirker boligpriserne. Se prognoserne for priser på huse og lejligheder i de enkelte regioner.

Slankekure og et abonnement til fitness-centret. Det er nogle af de typiske nytårsforsæt, som mange danskere laver. Om de bliver holdt er straks en anden sag. Men uanset hvad kan man gøre sig selv en tjeneste, hvis man laver en række nytårsfortsat for ens økonomi. Det fremhæver privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen.

»Alle er opmærksomme på, hvad en liter mælk koster i Aldi, men mange glemmer de lidt større ting, som har meget større betydning for ens økonomi,« siger Louise Aggerstrøm Hansen. Læs hendes 5 gode råd her.

Vi springer fra boligpriser og mælkepriser til det nyeste teknologien kan byde på.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Fremtiden er allerede ved at blive nutid. Her afslører Berlingskes faste hold af teknologieksperter, hvad der vil vende op og ned på dagligdag og arbejdsliv i 2017.

Mange anser januar for at være en af de hårdeste måneder på året. Måske er det derfor, at danskerne ifølge rejsearrangøren Spies vil købe ferierejser for en milliard kroner i løbet af de første fem uger af 2017. Men hvor vil danskerne egentlig gerne rejse hen - måske kan du blive inspireret?

Der er udsigt til flere store børsnoteringer i København i det nye år, efter at 2016 bød på tre børsnoteringer i sværvægtsklassen, vurderer storbanken Citi, der blandt andet peger på Saxo Bank og TV2 som mulige børsnoteringer.

Læserne skal heller ikke snydes fra en nytårshilsen fra Berlingske Business' erhvervsredaktør Peter Suppli Benson, der fortæller om, hvad redaktionen har arbejdet med i 2016 og hvad 2017 bringer.

Til sidst tillader vi os lige at se tilbage på 2016:

Test dig selv i dansk erhvervsliv: Hvem sagde hvad i 2016

Har du også mistet overblikket over skandalerne i Skat? Berlingske Business giver dig den ultimative guide

Aktieårets tabere og vindere i 2016

 

Med ønsket om et godt nyt år.

Morten Thobrog Jasper

Jourhavende, Business.dk