Business Update: Ros til Trekløveret, udfordringer til Mærsk og tempo på de offentligt ansatte

God morgen og velkommen til en ny regering og en ny uge med erhvervsnyheder.

Dagens store nyhed er dannelsen af den nye Trekløver-regering, hvis regeringsgrundlag indeholder flere tiltag, der tilgodeser erhvervslivet. Det høster ros blandt erhvervsorganisationerne.

Med nede på firmaplan varmer vi i dag op til A. P. Møller - Mærsks kapitalmarkedsdag den 13. december, hvor Danmarks største virksomhedsgruppe - ifølge Berlingske Business' oplysninger - er klar med en række nyheder. Læs om tre nyheder, som Mærsk afslører inden jul, herunder, at Mærsk har hyret den toprådgiver, som skal finde en løsning på, hvad der skal ske med Maersk Oil.

Fra den offentlige sektor kan vi i dag bringe glædeligt nyt. De offentligt ansatte er begyndt at løbe stærkere, og danskerne får stadig mere velfærd for deres skattekroner. Siden 2010 er den offentlige ­produktion målt i faste priser vokset med 1,8 pct., viser beregninger fra Dansk Erhverv på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

I privaten kan du også få mere for dine penge. Solceller på taget, et batteri i bryggerset og en billigere elregning. Det er en kombination, som stadig flere danskere har fået øjnene op for. Der er dog også en bagside af medaljen ved de såkaldte hybridanlæg, hvor solcellestrøm kan lagres i et medfølgende batteri. De risikerer nemlig at slå et større hul i statskassen.

Ud over regeringsdannelsen og dens regeringsgrundlag byder mandagen blandt andet også på kvartalsregnskab fra den pressede auktionskoncern Lauritz.com.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.