Business Update: Rørt Rebien, gylden børsnotering og Genmabs glaspalads

Lars Rebien Sørensen stopper som top chef i Novo Nordisk. th den ny udnævnte direktør fra 1 januar 2017 Lars Fruergaard Jørgensen I baggrunden bestyrelses formand Gören Ando Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Godmorgen

Efter 33 år og syv måneder hos Novo siger Lars Rebien Sørensen snart farvel til rampelyset i et af Europas mest værdifulde selskaber. Novo har de seneste uger fået hug på aktiemarkedet, men både direktøren og bestyrelsesformanden afviser, at vagtskiftet skyldes faldende formkurve.

Flere eksperter havde Novo-kronprins Jakob Riis som favorit til at overtage tronen efter Lars Rebien. I sidste ende valgte bestyrelsen dog at se bort fra den »kommercielle superstjerne«. Den 50-årige koncerndirektør og kommercielle gulddreng tabte dog opgøret om den gyldne trone til Lars Fruergaard Jørgensen, som af Novo-formand Göran Ando i særlig grad bliver fremhævet for at være en enestående problemknuser og mester i strategiudvikling. Læs portrættet af den nye topchef her.

Torsdag var en nyhedstung dag i dansk erhvervsliv for det var også dagen, hvor der var fokus på den denkommende børsnotering af Nets. I slutningen af september vil 70 medarbejdere i Nets kommer lidt mere smilende på arbejde. For forløber børsnoteringen efter planen, vil de i snit få næsten 30 mio. kr.

Det succesfulde biotekselskab Genmab flytter næste år ind i et nybygget og gennemsigtigt forskningscenter, hvor jagten på selskabets næste milliardsucces vil få gode betingelser. Genmab lejer sig ind i sit fremtidige forskningshovedkvarter, der i denne uge blev solgt til en hollandsk investor.

Et dansk selskab vil ruste danske fregatter til at indgå i NATOs missilforsvar. Dermed tager selskabet kampen om det kommende udbud op mod mindst én international våbenfabrikant.

Dagen byder på regnskab fra Grundfos. Læs om de øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk.