Business Update: Rekord i skattetryk, Lauritz-partnere i rødt og færre forældrekøb

Læs mere
Fold sammen

God morgen og velkommen til en ny efterårsmåned med business-nyheder.

Efteråret er tiden, hvor skurvogne, telte, lystbåde og kælderværelser bliver fyldt op af desperate unge, som endnu ikke har fået fingrene i en studiebolig. Den gode nyhed til dem er, at der nu bliver bygget kollegie- og ungdoms­boliger på livet løs i de store byer. Det er til gengæld dårligt nyt for ejendomsmægler­kæden Home, som har oplevet et markant fald i antallet af forældrekøb i 2016.

Synes du, at du betaler lige lovligt meget i skat? Så er der måske noget om snakken. Skattetrykket i Danmark vokser mere, end regeringen forventede og når i år det højeste niveau siden 2005. Trykket stiger i år til 47,6 pct. Det svarer til en ekstra regning på 18.000 kr. for en familie på fire.

I dag skriver vi et nyt kapitel i artikelserien om Lauritz.com. Berlingske har gennemgået regnskaberne for det børsnoterede auktionshus'  partnere, og de viser blandt andet, at seks ud af otte auktionshuse er endt med et negativt driftsresultat i det seneste regnskabsår.

Så har den 31-årige serieiværksætter Mads Faurholt mere succes. Han og to partnere har netop solgt det digitale marketingfirma Lion & Lion for mere end 100 mio. kr. - dvs. med et solidt afkast på over 1.700 pct.

Medicinprisernes himmelflugt er blevet et centralt emne i den amerikanske valgkamp. Det har Novo Nordisk fået at mærke, idet indkøberne på den anden side af Atlanten har takket nej til den danske virksomheds dyre diabetes-produkter. Nu er også medicinalselskabet Lundbeck kommet i søgelyset. Lundbeck har på få år hævet priserne på flere præparater med flere hundrede procent, og det vækker bekymring blandt analytikere og investorer, skriver finans.dk.

Dagbladet Børsen fortæller i dag, at et cyberangreb mod mindst seks danske virksomheder har været så avanceret, at en fremmed stat må stå bag. Det mener i hvert fald Center for Cybersikkerhed.

God læselyst og god dag.

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk