Business Update: Regler mørklægger DONGs aktiesalg og Novozymes' tunge erkendelse

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

En overset regel betyder, at danskerne ikke kan få indblik i det kontroversielle forløb bag statens salg af dele af Danmarks største energiselskab, DONG Energy. Reglen hindrer indsigt i en række transaktioner mellem offentlige myndigheder og private virksomheder. Ombudsmanden har følt sig nødsaget til at orientere Folketinget om den ukendte stramning. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er »åben« over for at drøfte reglerne.

Og nu til en erkendelse fra en topchef. Forskningstunge Novozymes får slet ikke nok effekt af de milliarder, den pumper i innovation, erkender topchef Peder Holk Nielsen, der kan kigge tilbage på det kursmæssigt hårdeste år nogensinde.

Foreningen Nykredit, der ejer realkreditselskabet ­Nykredit, mærker en markant øget interesse ­for indflydelse fra medlemmerne efter de omstridte bidragsstigninger. Foreningens direktør er nu klar med et nyt værdisæt, der skal bidrage til positiv tale om »verdens bedste realkreditsystem«.

2016 blev året, hvor crowdfunding for alvor slog igennem i Danmark. Det viser en analyse fra Dansk Crowdfunding Forening, der afslører, at danske projekter har rejst mere end 46 mio. kroner i såkaldt reward-crowdfunding siden årsskiftet.

Kommende udvidelser af Københavns Lufthavn i Kastrup vil give plads til flere langdistanceruter og passagerer. I dag præsenterer lufthavnen udvidelserne.

Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk