Business Update: Redigeret havarirapport, genoplivning af Trendsales og ultimativ guide til skatteskandaler

God morgen. Så er vi i gang med den sidste uge i 2016.

Havarikommissionen er snart klar med den endelige udgave af en omstridt og stærkt forsinket rapport om en ulykke i Vejle i februar 2013. Dengang fik en ung kvinde hånden i klemme i et DSB-tog, men her næsten fire år efter er Havarikommissionen endnu ikke blevet færdige med sin endelige rapport om ulykken. En række ubekvemme oplysninger for DSB er blevet redigeret ud i den seneste version af havarirapporten. Tidligere havariinspektør Søren Groth, der i 2014 blev fyret fra Havarikommissionen, mener, at forløbet viser, at Havarikommissionen ligger under for pres fra DSB. Men i interne dokumenter fra DSB, som Berlingske Business har fået adgang til, langer DSBs bestyrelse i voldsomme vendinger ud efter Havarikomissionen.

Det så sort ud for den populære danske netportal for handel med brugt modetøj og accessories, Trendsales, da selskabet i efteråret fremlagde et katastroferegnskab af rang. Egenkapitalen var væk, underskuddet var fordoblet, der var problemer med moms- og skattebetaling, og den tidligere CEO var blevet bortvist og politianmeldt for at fuske med licenser til at drive finansiel virksomhed. Men nu har den schweiziske ejer, Tamedia, skudt ny kapital i selskabet, hvor man nu er klar til at se fremad med ny optimisme.

Året lakker mod enden, og så plejer vi at skue tilbage på, hvad der egentlig skete i erhvervslivet. I dag kan du læse årets scapbog, der blandt andet omfatter farvellet til Mærsks Nils Smedegaard Andersen, Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen og en oliemilliardær, der blev fradømt retten til at drive forretning. Den globale dagsorden blev mere protektionistisk med Brexit-folkeafstemningen og præsidentvalget i USA, mens disruption var på dagsordenen i Business-Danmark.

Og så var der selvfølgelig også den fæle føljeton om Skats lemfældige omgang med fælleskassen. Har du mistet overblikket over skandalerne i Skat? Så giver Berlingske Business dig den ultimative guide.

God tirsdag og god læselyst.

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk