Business Update: Rederibossernes panderynker, Strunges jackpot og BR-familiens store salg

Foto: DFDS / HANDOUT

Godmorgen

En advokatundersøgelse er langt fra nok til at komme til bunds i skandalen om svindel med udbytteskat for 12,3 mia. kr. Sådan lyder det fra eksperter i forvaltningsret, efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag droppede en undersøgelseskommission og bestilte en advokat-undersøgelse af sagen. »Jeg troede, at det var en aprilsnar,« siger advokat.

Der er dybe panderynker hos top­cheferne i de danske rederier. Shippingbranchen – et af de mest globaliserede danske erhverv – frygter konsekvenserne af amerikanernes valg af Donald Trump, briternes farvel til EU og masser af nye handelshindringer.

Morten Strunge har to gange scoret den helt store jackpot på at sælge sine virksomheder. Iværksættere skal have en klar ide om en exit-strategi fra begyndelsen og få eventuelle købere hurtigt ind i netværket - det gør ideen skarpere og skaber en meget bedre forretning, fortæller han i afsnit 10 af podcasten »Succes Kriteriet«.

En af Danmarks rigeste familier - familien bag Fætter BR - inkasserer med salget af 14 ejendomme 475 millioner kroner. Det er et af Europas største ejendomsselskaber, Standard Life Investments med hovedsæde i Edinburgh, som har købt de 14 ejendomme af selskabet Odin DK Holding. Bag Odin DK Holding står familien Gjørup, som er efterfølgere til stifteren af legetøjsklenodiet Top-Toy.

Sagen om Apples skatteforhold i Irland sætter på alle måder rekorder. Det er den største sag om ulovlig statsstøtte i EU nogensinde, og mandag leverede de tre parter argumenter, der peger mod, at det også kan blive en af de mest ­beskidte sager, der langt fra vil holde sig til pænt formulerede, juridiske argumenter ved EU-domstolen.

Her er nogen af tirsdagens begivenheder

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk