Business Update: Prisen for Trump, pres på Matas og fagforeningens skræk

Læs mere
Fold sammen

God morgen

»Make America great again,« siger Donald Trump, men ikke meget om, hvordan han vil gøre det. Berlingske Business har taget udgangspunkt i fire konkrete tiltag, han har omtalt i løbet af valgkampen, og beregnet, hvad de kan få af økonomiske konsekvenser. Læs om prisen på Trumps valgløfter - og trusler.

Forud for den amerikanske valgafgørelse blev der lovet bål og brand på finansmarkederne, hvis Donald Trump blev præsident. Men aktiepanikken er totalt udeblevet.

Her hjemme har Matas dog i denne uge måttet se sin aktie styrtdykke. Salget af kosmetik og andre produkter inden for personlig pleje er under pres fra blandt andre discountkæden Normal. Og nu dukker der endnu en seriøs konkurrent op i kraft af den hollandske kæde, Rituals, som vil åbne 15 butikker i Danmark inden for et år.

Læs også om dankort-ejeren Nets som i sin korte tid på børsen har givet skuffende afkast til de nye aktionærer. I dag kan vi så fortælle, at de to tidligere ejere, de amerikanske kapitalfonde Advent og Bains, opkrævede 82 mio. kr. af Nets for rådgivning i forbindelse med børsnoteringen i september.

Stadig flere danskere bliver tilknyttet arbejdsmarkedet på løs basis. Det tjener den dansk-engelske virksomhed Soply penge på. Læs interviewet med direktøren, Linisha Palm, som forudser, at forholdet mellem arbejdsgiver og ansatte i fremtiden vil være langt mere fleksibelt.

God læselyst og god dag.

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk