Business Update: Posten under pres og glade svin på disken

Foto: Bax Lindhardt

Godmorgen

Post Danmark står årligt til at miste et trecifret millionbeløb som følge af de nye momsregler for netbutikker, der træder i kraft næste år. I et høringssvar, som Berlingske har fået indsigt i, erkender den hårdt ramte logistikgigant, at regelændringen vil sætte hele forretningen under stort pres.

Og så fortsætter vi med at sætte spotlys på en hel særlig del af fødevareindustrien. I løbet vil Berlingske i en række artikler forsøge at komme tæt på forretningen bag økologiske fødevare.

Danmarks største producent af økologiske slagtesvin sælger nu sine mærkevareprodukter på ekstra god dyrevelfærd for grisene. Fra 1. oktober begynder hundredvis af Coops butikker at sælge hans brand »Poppelgrise fra Hestbjerg«. Det løser et problem for Coop, der har haft mere en vanskeligt ved at følge med efterspørgslen.

Nintendo har efter alt at dømme skabt en global megasællert med smartphone-appen Pokémon Go, der lader folk fange de populære figurer i den virkelige verden. Succcesen gjorde mandag Nintendo 34 mia. kr. mere værd.

Den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa åbnede mandag aften den amerikanske regnskabssæson for andet kvartal i 2016. I dag leverer det danske forsikringsselskab Tryg halvårsregnskb.

Læs om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk