Business Update: Pensionsforvirring, Vestas i medvind og mails og brevhemmeligheden

God morgen

Er du blandt de mange danskere, der har svært ved at gennemskue dine egne pensionsordninger og pensionssystemet i det hele taget, så bliver det ikke mindre indviklet, hvis regeringens forsøg på at løse store problemer på pensionsområde bliver vedtaget. Topcheferne i nogle af landets største pensionsselskaber giver bundkarakterer til 2025-planens forslag på pensionsområdet, der i forvejen er meget kompliceret.

Danmarks populære vindmølleaktie, Vestas, skrabede bunden for fire år siden med en markedsværdi på ikke engang fem milliarder kr. Men siden - og ikke mindst på det seneste - er det gået stærkt fremad, og nu er selskabet blot et blidt vindpust fra at slå sin tidligere værdirekord på over 123 milliarder kr. Læs hvad der har gjort forskellen.

Må man læse en fejlsendt email - eller er det et brud på brevhemmeligheden? Det spørgsmål har Københavns Byret skullet tage stilling til i en sag, hvor en advokat har stævnet en anden advokat, som havde læst den førstes fejlsendte mail, selvom afsenderen havde frabedt sig det. Byretten nåede dog aldrig at tage stilling til sagens kerne, og svaret på spørgsmålet blæser nu fortsat i vinden, indtil Østre Landsret  får taget stilling.

Jyllands-Posten gør i dag status over den volsomme udflytning af statslige job til provinsen. Morgenavisens undersøgelse viser, at kun tre statslige direktører flytter med medarbejderne, når 13 statslige institutioner i de kommende måneder flytter 1.933 arbejdspladser over Storebælt.

Dagbladet Børsens tophistorien handler i dag om topckatten. Avisen har spurgt en stribe erhvervsfolk, som mener, at en nedsættelse af topskatten med 5 pct. for alle er knap så vigtig som at få gennemført 2025-planen.

Torsdagen byder blandt andet på regnskab fra modehuset IC Group. Se også business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag