Business Update: Pengeregn på aktionærer, presset Novo og pressede unge ledere

Godmorgen

Det er lidt af en fest at være aktionær i de største, danske virksomheder. De danske C20-selskaber forgylder nemlig investorerne med udbyttebetaling og aktietilbagekøb i et historisk højt niveau. Berlingske Business har med hjælp fra formueforvalteren Formuepleje undersøgt, hvor stor en del af de danske C20-virksomheders overskud, der bliver sendt til aktionærerne. Undersøgelsen viser, at næsten 90 pct. af overskuddet blev betalt tilbage til aktionærerne sidste år.

Prispresset mod Novo Nordisk fortsætter med uformindsket styrke i USA. Novos plan er at kæmpe sig ud af priskrigen med massiv satsning på væksthåbet Tresiba. Det er dog ikke en plan, som indkøbsgiganten Express Scripts støtter. »Min vurdering er, at medicinalbranchen tror, at deres produkter er den eneste måde at forbedre tingene på, men vi har altså et behandlingsprogram, som uden tvivl gør livet bedre for patienterne,« siger Steve Miller, Express Scripts medicinske direktør. Læs mere om hvordan amerikanerne underløber Novos væksthåb med digitale kneb.

Selv om danskerne over en bred kam er blandt verdens bedste til at finde balancen mellem arbejde og fritid, kæmper ledere – og særligt dem under 35 år – med at finde plads til begge dele. Blot hver tredje leder under 35 år er tilfreds med balancen mellem arbejde og privatliv, viser en undersøgelse, som interesseorganisationen Lederne har foretaget blandt 2.775 personer, der sidder i lederstillinger rundt om i Danmark. Det kan føre til stress og udbrændthed, advarer eksperter.

Vær konstant opdateret på seneste nyt og de bedste historier om børsmarkedet, økonomi og finans fra Danmark og globalt på hverdage fra kl. 7 til 18 på Business Live.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk