Business Update: Optimistiske topledere, fra VW til John Deere, det lysner for Carlsberg

God morgen og velkommen til optimistiske toner fra erhvervslivet.

De danske topledernes forventninger til investeringerne i den kommende tid er de højeste siden 2010, viser svar fra Berlingske Business' Toplederpanel. Af en rundspørge til toplederpanelet fremgår det, at 44 procent af de danske topledere forventer, at deres virksomhed vil øge investeringerne i løbet af de kommende tre måneder. Det er den hidtil mest positive forventning til investeringer i de syv år, Berlingske Business har haft toplederpanelet. Og det er tiltrængt, for svage investeringer har været en af de væsentligste årsager til den halvsløje vækst i Danmark i årene efter finanskrisen.

Rusland har været et levende mareridt for Carlsberg stort set lige siden, at bryggerikoncernen foretog danmarkshistoriens største virksomhedsopkøb i udlandet med købet af britiske Scottish & Newcastle for 57 milliarder kroner i 2008 for at få fuld kontrol med Ruslands største bryggeri, Baltika. Et hav af nye regler og afgifter, som de russiske myndigheder har oversvømmet markedet med, har været med til at få det russiske ølforbrug til at styrtdykke. Men nu letter den russiske regering foden fra regel-speederen, og ølindustrien går lidt lysere tider i møde i de kommende år.

Danmarks største bil­importør, Semler Gruppen, der forhandler alle Volkswagens mærker, har vendt blikket bort fra vejbanen og ud på markerne. Med opkøb af en række John Deere-forretninger på rekordtid er Semler blevet landets største forhandler af landbrugsmaskiner, og koncernens nye datterselskab venter allerede næste år at runde en milliard kroner i omsætning.

Fik du i weekenden læst om den 40-årige Adam Falbert, der som 23-årige lagde grunden til barkoncernen Restaurations Kompagniet, Rekom. Forretningsimperiet har nu også bredt sig til Norge, og nu vil han også have svenskerne med til fest.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag og læselyst.