Business Update: Opkøbsivrig designfamilie og Vestas i afrikansk modvind

ADm. direktør for Rosendahl, Henrik Rosendahl Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Godmorgen

De taler grønt, men investerer sort. Sådan lyder kritikken af de store danske pengetanke. I klimadebatten er det blevet mainstream for danske pensionsselskaber at tale om, at de vil investere grønt. WWF Verdensnaturfonden kritiserer nu pensionsselskabernes klimaindsats. Kritikken går på, at de store pengetanke ikke tager klimaet alvorligt og gambler med danskernes pensionsopsparinger ved fortsat at kaste penge i kul, olie og gas.

Og når vi er ved grøn energi, så er Vestas kommet i modvind. En kritisk rapport fra Danwatch sår tvivl om lovligheden bag storstilet afrikansk vindprojekt, hvor både Vestas, IFU og EKF er involveret. Vestas betegner Danwatch-rapporten som et partsindlæg og mener i lighed med IFU og EKF, at projektet lever op til internationale standarder.

Glas fra Holmegaard, en abe i træ fra Kay Bojesen og skarpe knive fra Global. De fleste kender varemærkerne under familievirksomheden Rosendahl Design Group, og står det til administrerende direktør og ejer, Henrik Rosendahl, vil der i fremtiden være endnu flere brands under hans hat.

Erhvervsmulighederne blomstrer i Danmark. Vi er nu landet med verdens sjettebedste konkurrenceevne, og vi er derved en af de bedste lande i verden at drive virksomhed i, viser den nye opgørelse fra den internationale schweiziske lederskole IMD – Institut for Management Development. I forhold til sidste års liste er vi rykket to pladser frem.

Dagen byder på kvartalsregnskab fra Volkswagen. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk