Business Update: Opgør med DSB kostede jobbet, landets bedste arbejdsplads og stjerne til Meyer

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med blikket stift rettet mod DSB og Havarikommisionen. Berlingske Business har de seneste dage beskrevet i hvilken grad DSB presser Havarkommisionen.

I dag kan vi så fortælle historien om en tidligere ansat hos Havarikommissionen, der mener, at et internt opgør om brandsikkerheden i DSB-tog var medvirkende til, at han blev fyret i 2014. Oplysningerne sår tvivl om uafhængigheden af Havarikommissionen, der skal holde øje med sikkerheden for fly- og togpassagerer.

Det københavnske boligmarked er brandvarmt. Liggetiderne er i bund, mens priserne på ejerlejligheder er rekordhøje. Opturen med de stigende priser og korte liggetider har varet så længe, at økonomer nu advarer om, at københavnske ­boligejere kan gå en tid i møde med store fald.

Tirsdag aften i Cirkusbygningen i København blev Danmarks bedste arbejdsplads kåret. Det blev revisionsfirmaet Beierholm. 95 pct. af medarbejderne har i Great Place to Works undersøgelse svaret, at Beierholm er et rigtigt godt sted at arbejde, og hemmeligheden skal bl.a. findes i Beierholms fokus på at skabe god trivsel for alle medarbejdere.

Nu til en speget skattesag til en værdi af 90 millioner kroner i den færøske Eik Bank er nu omdrejningspunkt i et højst usædvanligt forløb. Således har den færøske banks ledelse valgt at stævne og kræve to års fængsel til Jørn Astrup, der tidligere har været direktør og efterfølgende bestyrelsesmedlem i banken. Ifølge Eik Banks nuværende ledelse har Jørn Astrup gjort sig skyldig i bagvaskelse og i at krænke bankens ære i forbindelse med, at han har udtalt sig kritisk i den omstridte skattesag.

Den danske kok og iværksætter Claus Meyer får torsdag overrakt endnu en Michelin-stjerne. Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma på Strandgade i København. Claus Meyer får i stedet overrakt en stjerne for sin nystartede amerikanske restaurant, skriver flere amerikanske medier.

Læs om nogle af onsdagens store begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk