Business Update: Opgør med bankerne, svækket børskandidat og jagt på kloge udlændinge

Tre bøder på 25-30.000 kr. og tre fængselsstraffe på mellem en og tre måneder. Det er Bagmandspolitiets foreløbige høst ovenpå mere end fem års kamp for at gøre op med de ansvarlige for striben af krak og bankskandaler efter finanskrisen. Læs interviewet med Bagmandspolitiets chef, Morten Niels Jakobsen. Læs også Jens Chr. Hansens blog om opgøret med banksektoren.

IT-virksomheden KMD står som en noget svækket børskandidat efter tabet af en lang række udbud på IT-kontrakter med det offentlige. I løbet af de kommende år kan selskabet stå til at tabe op mod en milliard i omsætning. Læs hvordan KMD klarer sig, efter at have fået konkurrencen at mærke.

Og så er der godt nyt til tyske, engelske og andre udenlandske ingeniører m.fl.. De danske virksomheder regner i det kommende år med at ansætte rekordmange udlændinge, og det er specielt de kloge hoveder med en videre­gående uddannelse, virksomhederne jagter.

Over halvdelen af alle skibe bestilt af danske rederier bliver nu bygget på kinesiske værfter. I alt er der tale om 67 skibe til en værdi af mellem 13 og 15 mia. kr., hvilket er en markant stigning i forhold til tidligere år.

Mandagen byder blandt andet på årsregnskab fra det kontroversielle lavprisselskab Ryanair. Se Business-kalenderen.

Business.dk bliver i dag bestyret af Sonny Wichmann. God dag