Business Update: Økonomichefer og skatten, Lauritz.coms superkunder og din digitale DNA-streng

God morgen.

Synes du, at skattesystemet er indviklet? Det gør jeg. Men alarmerende er det, at økonomidirektørerne i nogle af Danmarks største virksomheder også mener, at skat er en uoverskuelig jungle af regler, love og skiftende praksis. I en ny rapport har FSR – Danske Revisorer spurgt økonomidirektørerne i 100 af de største danske virksomheder om deres oplevelse af skattelovgivningen, og her er det samlede indtryk, at Skat ikke blot er for komplekst og for svært at finde ud af, men også at det er blevet værre.

I dag kan du i Berlingske Business møde to af de superbydere, der står bag et hav af buddene på netauktionen Lauritz.com. De professionelle handlere, som dominerer på Lauritz.com, har en noget anden tilgang til netauktioner end den almindelige forbruger.

De fleste af os bliver i større eller mindre udtrækning udnyttet på nettet. Har du dowloaded apps som Endomondo, Vivino eller Just-Eat galopperer dine personlige oplysninger af sted på nettet. Har du tænkt over, hvor meget virksomhederne ved om dig? På business.dk kan du i dag få gode råd til, hvordan du undgår såkaldt »tracking«.

Vores karrierehistorie handler i dag om, at danske akademikerne i hastigt tempo søger væk fra de offentlige arbejdspladser og mod det private. Med sig har de en liste med klare ønsker: Cheferne skal understøtte deres udvikling, arbejdet skal have et inspirerende formål, og opgaverne skal være udfordrende. Til gengæld betyder løn og jobsikkerhed markant mindre end tidligere.

Jyllands-Posten gør i dag - med udgangspunk i en analyse fra Realkreditrådet - op med myten om, at skattestoppet udhuler boligbeskatningen. For boligejere er blevet beskattet fuldt ud af de prisstigninger, der har været på boligmarkedet de seneste 12 år, viser Realkreditrådets undersøgelse.

Børsens skriver i dag, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil kræve 692 millioner kroner i erstatning fra IT-firmaet KMD som følge af Skats problemer med det kuldsejlede inddrivelsessystem EFI.

Business.dk styres i dag af Sonny Wichmann. God dag