Business Update: Nykredit-formand forsvarer gebyrhop og virksomheder flokkes om multiarena

Godmorgen

Ledelsen af Danmarks største danske yder af boliglån, Nykredit/Totalkredit, er blevet skældt grundigt ud for beslutninger om at gå på børsen og hæve bidragssatserne. Nu tager formanden i Foreningen Nykredit, Nina Smith, ordet og svarer på kritikken. Det ville være en direkte »katastrofe for Danmark«, hvis Nykredit i stedet havde valgt at nedskalere realkreditinstituttets balance, som ifølge Nykredit-formanden var et oplagt alternativ. »Så ville vi have været tvunget til at opsige lån i udkantsområderne, som ingen vil tage,« siger Nina Smith.

Hovedstadens nye multiarena var meget længe undervejs, men nu tager milliardprojektet i Ørestad form – og virksomhederne vil også være med. Royal Unibrew, Danske Bank, Ewii (tidligere Trefor), BC Hospitality Group og en endnu ikke offentliggjort femte virksomhed er alle »founding partners« og lægger hver ifølge Berlingskes oplysninger mindst 3,5 millioner kroner om året.

At dele biler er ikke længere kun en social og miljørigtig adfærd for de få, indviede danskere. Kørselsportalen GoMore har nu fået overskud på driften, og antallet af registrerede medlemmer har netop rundet en halv million i Danmark.

Dagen byder på friske tal for betalingsbalancen.

Med ønsket om en god dag.

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk