Business-update: Ny skattedom slår ned på forældrekøb

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Forældrekøb af ejerlejligheder har i mange år været populært. En landsretsdom betyder dog, at man skal passe på, hvis barnet får lov til at købe lejligheden til 15 procent under vurderingen. Skatteekspert finder den nye dom principiel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til ugens første Business-update, som giver et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du velinformeret og opdateret kan holde fyraften.

Vi skal forbi nyt om forældrekøb og et containerskib, der satte sig fast i Suez-kanalen. Men vi starter med en succeshistorie fra corona.

Legetøjsfirma vinder på corona

Coronakrisen har været hård, men den har været god for legetøjsgrossisten Maki A/S. Virksomhedens overskud efter skat er i 2020 vokset med 50 procent og er kommet op på 53 millioner kroner. Det skriver borsen.dk.

Her i coronakrisen under nedlukning har mange børn skulle være hjemme hos deres forældre, og det har Maki virkelig kunnet mærke på salget.

Salget af selskabets kendte legetøjsbrands som Gurli Gris, Paw Patrol, Barbie og Disneys Frozen er vokset voldsomt, og det giver en pæn forbedring af bundlinjen hos virksomheden, der ligger i Silkeborg.

Set over en periode på fire år har Maki haft et nettoresultat på 150 millioner kroner. Virksomheden har kapitalfonden Capidea som hovedaktionær og den tidligere medejer af Top-Toy og Fætter BR Lars Gjørup i ejerkredsen.

Skib fra Suez vil snart blive frigivet

Det gigantiske containerskib Ever Given, som i næsten en uge sad fast i Suez-kanalen, vil snart blive frigivet. Det sker den 7. juli efter forhandlinger mellem skibets ejer og de lokale myndigheder. Det skriver Bloomberg.

En ceremoni vil blive holdt ved underskrivelsen af aftalen, og herefter vil Ever Given blive frigivet. Detaljerne i aftalen kendes ikke, men frigivelsen markerer en afslutning på hele affæren med Ever Given, der bremsede for al trafik gennem kanalen i den periode, hvor den sad fast.

Pas på hurtigt salg ved forældrekøb

En ny dom ved Landsretten kan få stor betydning for forældrekøb. Hvis barnet køber ejerlejligheden til 15 procent under vurderingen og umiddelbart efter sælger lejligheden videre, så kan skattehammeren falde. Det er konsekvensen af dommen ved Landsretten. Det skriver finans.dk

Christian Bækmark, der er indehaver af PrivatRevision, har specialiserer sig i familieoverdragelser. Han mener, at dommen er meget principiel.

»Dette kan få betydning – for eksempel hvor et forældrekøb afhændes til barnet meget billigt, og barnet så kort tid efter sælger til en langt højere pris,« mener Christian Bækmark.

Mere præcist kan forældrene altid overdrage ejerlejligheden til 15 procent under den offentlige vurderingen medmindre, der er »særlige omstændigheder.«. Det begreb med »særlige omstændigheder« er udvidet med dommen, fremhæver Christian Bækmark.

»Det er i hvert fald nyt, at det kan være en »særlig omstændighed«, at ejendommen kort efter sælges til en helt anden og højere pris,« siger Christian Bækmark.

Her får du tre skarpe bud på nyheder fra journalisterne på Berlingske Business:

 

De globale aktiemarkeder fortsætter med at sætte rekorder: »Det er et exceptionelt år«

Meget peger på, at der vil blive sat nye aktierekorder i løbet af de kommende måneder, vurderer en chefstrateg. En chefstrateg forventer, at aktierne vil stige fem procent i andet halvår.

Læs historien her.

Sygeplejersker var med til at finansiere central rapport i lønkamp

En rapport om Tjenestemandsreformen fra 1969 og dens betydning for lønudviklingen i historiske kvindefag er blevet helt central i sygeplejerskernes nuværende strejke for bedre løn. Rapporten er delvist finansieret af Ligelønsalliancen, der blandt andet tæller Dansk Sygeplejeråd (DSR). Der har være »fuld forskningsfrihed«, viser dokumenter bag rapporten.

Læs historien her.

Internetudbydere advarer om prisbombe

»Det bliver dyrere, og det bliver dårligere,« siger Fastspeeds direktør efter at have set myndighedernes fastsættelse af maksimumpriser på lynhurtige forbindelser. Erhvervsstyrelsen ser ingen grund til frygt og mener med ny konkurrenceafgørelse at have fundet en god balance, som sikrer fortsat udbredelse af højere hastigheder og lave forbrugerpriser i Danmark.

Læs historien her.

Skatteministerens kattepine med de nye ejendomsvurderinger

Ejere af en række boligtyper får formentlig ikke deres nye ejendomsvurderinger i 2023, som det ellers var planen. Det står mere og mere klart, at vurderingen af bestemte boligtyper giver problemer.

Læs historien her.

Hackere bag angreb på Coop kræver halv milliard kroner

Hackerne bag det angreb, som hen over weekenden betød lukning af 800 Coop-butikker i Sverige, har nu krævet næsten en halv milliard kroner for at slippe deres kvælertag. Søndag krævede hackerne i et opslag på den såkaldte mørke del af internettet 70 millioner dollar (439 millioner kroner) for låse de data op, som de har taget som gidsler, og som har ramt hundredvis af virksomheder verden over.