Business Update: Ny metro-regning på vej, modebrand i fodboldsats og lønkamp i Grundfos

Godmorgen

Vi begynder morgen med lidt af en bet. For en massiv milliardregning er på vej til at lægge sig i bunken af regninger for det allerede mere dyre Cityring metrobyggeri i København. Store byggerier på skatteborgernes regning som Storebæltsbroen og den første Metro i København har det med at blive langt mere bekostelige end først antaget. Og opførelsen af Metroens Cityring i København bliver altså ingen glædelig undtagelse.

Og fra en transportform til en anden. 27.000 danskere har registreret sig som bruger af DriveNows bybiler i København, der er ved at blive en fast del af københavnernes brede palette af transportmuligheder. Berlingske har taget bybilen til eftersyn.

Når vi nu er oppe i fart, bevæger vi os videre til sportsklenodiet Hummel, der sparker en ny kæmpesatsning på dansk fodbold i gang. Det sker på et tidspunkt, hvor konkurrencen på sportstøj intensiveres voldsomt i Danmark. For at stå bedst muligt der, vil Hummel tættere på de danske fodboldklubber – og senere skal den model bredes ud i resten af Europa.

Grundfos har gennem mange år været kendt for sin grønne profil, sit sociale engagement og værdibaserede ledelse. Alligevel er et opgør om ligeløn mellem to fagforbund, Teknisk Landsforbund og HK, på den ene side og den jyske pumpegigant Grundfos på den anden side i fuld gang.

Nu til en opfordring. Damcos topchef Hanne Sørensen er nemlig ikke i tvivl. A.P. Møller - Mærsks topchef, Nils Smedegaard, bør skyde flere penge i logistikselskabet. Her bliver det fremover nemmere at skabe et pænt afkast end i koncernens store områder.

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk