Business Update: Ny brændstof til vrede boligejere, manden med ni liv og der er guld i grønt

Godmorgen

Vi begynder dagen med at kaste et blik på den enorme skandale, der ramte tinglysningen for en række år tilbage. En uvildig skønsrapport giver nyt brændstof til den gruppe af boligejere, der har lagt sag an mod staten i forbindelse med tinglysningsskandalen, som i 2009 skabte dyre flaskehalse på boligmarkedet. IT-skandalen kunne have været undgået, hvis ikke staten havde presset systemet igennem uden at have gennemtestet det. Sådan lyder det fra den ekspert, som Landsretten har udpeget til at gennemgå sagen.

Fra en skandale i det offentlige til en anden. På trods af en række omfattende skandaler og problemer i Skat er topchef Jesper Rønnow Simonsen hidtil lykkedes med at blive siddende som øverste ansvarlige i Skat. Læs portrættet af manden med de ni liv her.

Stolen er dog begyndt at vakle en anelse under ham. Dansk Folkeparti langer nu hårdt ud efter Skat-direktør Jesper Rønnow Simonsen efter nye oplysninger har sået tvivl om direktørens forklaring i skandalen om it-systemet EFI. Samtidig kalder ekspert dele af Skatteministeriets redegørelse i sagen for et skønmaleri.

Berlingske Business fortsætter også i dag med at holde fokus på økologi, som er en af de senere år helt store vækstskabere inden for fødevareindustrien. Måltidskasser, fermentering og fællesspisning. Berlingske drog til Krogerup Avlsgaard for at tale med Aarstiderne om opskriften på at forvandle økologisk ideologi til en forretning, der i dag omsætter for en halv milliard kroner.

Dagen byder på regnskab fra Norwegian og måske en britisk rentenedsættelse. Læs om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk