Business Update: Mørke skyer over dansk økonomi, bankerne lefler for de rigeste og investorernes frygt for Trump

Foto: Khuntnop Asawachiwantorngul

Godmorgen

Bankerne er tosset med dig...altså hvis du er ved muffen. Antallet af rige danskere bliver større og større. Private banking-kunder er et af de områder, hvor banker kan tjene flest penge uden risiko. Der skruer de op for kampen om velhaverne.

Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, begynder at se meget sorte skyer, når han skuer mod fjernere horisonter – ud over landets grænser. Den samlede vækst på Danmarks eksportmarkeder er svag, og det vil fortsætte helt frem mod 2025, viser ny analyse fra Dansk Industri. Det vil smitte af på hele den danske økonomi.

Al logik er tilsyneladende forsvundet fra containerbranchen, der bliver ved at trække milliarder ud af branchens plagede rederier. Ifølge eksperter er situationen nu så alvorlig, at de første tegn på fornuft måske kan skimtes.

I begyndelsen af 2017 rykker Gorrissen Federspiel ind i de nye kontortårne på Axel Torv. Det bliver også i 2017, at advokatfirmaet aflægger sit første regnskab nogensinde. Det amerikanske valg og Brexit kan påvirke aktiviteten.

Donald Trump har været dømt ude af den amerikanske præsidentvalgkamp flere gange, men nu har hans kampagne genvundet momentum. I samme ombæring har han sendt de amerikanske aktier i dørken.

Dagen byder på de såkaldte kongetal fra det amerikanske arbejdsmarked. Her er nogle af fredagens andre store begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk