Business-update: Mikrobryggeri satser på ny festival i København

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Mikrobryggeriet Åben er kun fire år gammel, men har stor succes. Derfor arbejder brygmester og indehaver Philip Hulgaard på at arrangere en festival på Refshaleøen i København. Det skal dog være en musikfestival, der er helt anderledes end de store festivaler som eksempelvis Roskilde og Skanderborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til ugens anden Business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier lige nu.

På denne tirsdag kommer overblikket blandt andet forbi ny melding fra den amerikanske præsident, Joe Biden, omkring Hongkong. Vi skal også høre om et mikrobryggeri, der har stor succes og derfor vil udvide konceptet. Men vi starter med ros til medicinalindustrien i kampen for at få nok vacciner.

Professor: Stærkt gået af medicinalindustrien

Det er ikke korrekt, når medicinalindustrien har fået kritik for ikke at kunne producere nok doser af coronavaccinerne. Det er tværtimod meget imponerende, hvad industrien har nået indtil nu. Det mener Camilla Foged, der er professor i vaccinedesign ved Københavns Universitet. Det skriver finans.dk.

Hun henviser til, at Moderna og Pfizer/BioNTech på rekordtid har kunnet stable en produktion på benene, der alene i 2021 forventes, at kunne give samlet helt op mod fire milliarder doser.

»Der er blevet lavet et kæmpe stykke arbejde i forhold til masseproduktion. Det har ikke tidligere været muligt, men pludselig har vi teknologierne. Det er en kraftpræstation, at det så hurtigt har kunnet lade sig gøre at producere så mange doser,« siger Camilla Foged til finans.dk.

Biden advarer mod Hongkong

Den amerikanske præsident, Joe Biden, advarer nu amerikanske virksomheder om risikoen ved at operere i Hongkong. Den amerikanske præsident har nemlig planer om nye sanktioner i relation til Beijings politik omkring Hongkong og Xinjiang. Det skriver Financial Times.

Ifølge Financial Times er Biden utilfreds med den kinesiske regerings mulighed for at få adgang til data, som udenlandske virksomheder har i Hongkong.

Desuden er Biden utilfreds med en ny lov, som kineserne har vedtaget. Loven tillader Beijing at indføre sanktioner mod enhver, der gør det muligt at gennemføre udenlandske sanktioner mod kinesiske grupper og embedsmænd.

Den amerikanske præsident skulle udsende en advarsel om sanktionerne mod kineserne i denne uge.

Ny festival på vej i København

Et mikrobryggeri går nye veje. I august 2022 vil bryggeriet Åben arrangere en festival med 5.000 deltagere på Refshaleøen i København. Festivalen med navnet »O« skal som udgangspunkt huse musik, kunst, mad og øl. De skriver borsen.dk.

Mikrobryggeriet har haft succes med barer i Aarhus, Roskilde og København. Det har gjort, at brygmester og indehaver Philip Hulgaard nu vil starte en festival

Det bliver dog en anderledes festival, for i modsætning til de store danske festivaler som Roskilde Festival og Smukfest skal fokus fjernes fra de enkelte artister og rettes mod gæsterne og rummet, hvor oplevelserne udspiller sig.

Philip Hulgaard fremhæver, at det er et helt bevidst valg, fordi bryggeriets brand og identitet handler om mere end bare at være et bryggeri.

»Det handler om, at vi gerne vil skabe fællesskaber de her steder, hvor man er sammen, hvor man hygger sig, og hvor man drikker øl,« siger han til borsen.dk.

Her er fem skarpe bud på historier eller kommentarer fra Berlingske Business:

 

1. Sygeplejersker har ikke krav på højere løn, men de har krav på respekt

Det er en særdeles ensom konflikt, sygeplejerskerne fører i sommervarmen. Dansk Sygeplejeråd har skabt splid i fagbevægelsen med sine krav, der formentlig ikke munder ud i noget særligt, men konflikten skygger for noget vigtigt: At sygeplejersker har en pointe om utilfredshed med organiseringen af sundhedsvæsenet, hvor de er klemt.

Læs kommentar.

2. Flamboyant vil have daglige afgange til rummet

Richard Bransons rumfartsselskab, Virgin Galactic, planlægger op mod 400 afgange til rummet årligt. Det kommer efter Richard Bransons tur i vægtløs tilstand i rummet.

Læs historien her.

3. Falck skovler penge ind på lyntest

Tirsdag morgen offentliggjorde Falck sit regnskab for årets andet kvartal, hvor antallet af lyntest er femdoblet i forhold til første kvartal. Nu er administrerende direktør Jakob Riis klar til at kigge fremad mod en gigantisk kontrakt i USA, der bliver central for Falcks videre udvikling.

Læs historien her.

4. Sådan påvirker strejken sundhedsvæsenet

Dansk Sygeplejeråd har netop varslet en udvidelse af strejken fra 10. august. Her vil yderligere 702 sygeplejersker strejke. Det kommer oveni de omkring 4.750 sygeplejersker, der lige nu strejker i regioner og kommuner. Arbejdsgivernes chefforhandler påpeger, at strejken allerede kan mærkes i sundhedsvæsenet.

Læs historien her.

5. Novo satser på lægemiddel mod hjertesygdom

Efter årtiers forskning i diabetes ser medicinalgiganten Novo Nordisk det nu som et naturligt skridt at satse hårdere på behandling af hjertesygdomme. Aftale om opkøb af en ny hjertemedicin kan løbe op i milliarder, hvis lægemidlet opnår godkendelse.

Læs historien her.