Business Update: McDonald’s i Danmark er ved at blive solgt i milliardhandel

Foto: Brian Bergmann

Godmorgen

En stor udenlandsk investeringsfond er tæt på at overtage samtlige danske, svenske og norske McDonald’s-restauranter for et samlet beløb på ca. tre milliarder kr. Det erfarer Berlingske Business fra kilder med kendskab til forløbet. Køberen, som det ikke har været muligt at få navnet på, forhandler nu med banker om finansieringen af den store handel, der også kan vise sig at indeholde penge fra en eller flere danske pensionskasser.

Hvor åben er du, når du taler med kolleger ved kaffemaskinen? På trods af at DI ikke ligefrem vader i sager om medarbejdere, der bliver chikaneret og mobbet, fordi de er lesbiske, bøsser, biseksuelle eller transpersoner, så har DI og Danish LBGT Business Network udarbejdet en pjece til danske arbejdspladser med syv råd, der kan øge trivslen.

DONG Energy tager med Avedøreværket sit største skridt med den milliarddyre biomassekonvertering af sine kraftværker. Samtidig må energiselskabet erkende, at kompetencerne formentlig ikke kan bruges til et eksporteventyr. Så nu satses der i stedet på avanceret affaldssortering.

Regeringen fremlægger i dag sin økonomiske redegørelse og prognose for dansk økonomi. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk