Business Update: Masser af champagne, bedste børsselskab og pensionsoverblik

Læs mere
Fold sammen

God morgen.

Det er først nytår i morgen, men vi tyvstarter med champagne - og man kan måske ikke engang tale om en tyvstart. For hvor de lyse bobler var noget, vi før i tiden kun drak nytårsaften, så er champagne og andre mousserende vine noget, vi nu drikker hele året rundt. Salget af champagne i alle afskygninger - og billigere alternativer - er i hvert fald steget eksplosivt. Kom med på champagne-shopping.

For nogle er der stadig noget arbejdstid tilbage i det gamle år. Til gengæld er det mindre end tidligere, for selv om det gerne skulle gå den modsatte vej, så falder danskernes gennemsnitlige arbejdstid. Vi arbejder i gennemsnit godt en halv time mindre om ugen, end vi gjorde før finanskrisen. Der er en solid skjult gevinst at hente, hvis vi får arbejdstiden op på samme niveau som før finanskrisen, viser nye beregninger. Du kan også læse finansminister Kristian Jensens opskrift på, hvordan man kan få danskerne til at arbejde længere.

På årets sidste børsdag er det på sin plads at hylde årets bedst præsterende blandt de store børsnoterede selskaber. Pandoras topchef Anders Colding Friis kan med god samvittighed nyde en ekstra stor cigar, når 2016 rinder ud, og han ser tilbage på året, der er gået. Han og Pandora har nemlig gjort det bedst i C20 Cap. Se hvordan de 18 største danske børsselskaber har klaret sig i 2016.

Berlingske Business giver dig i dag også det store forkromede overblik over, hvordan det er gået med pensionsopsparingen i de forskellige pensionsselskaber og -kasser. Og du kan også læse, hvad pensionsbosserne gør med deres egen pension.

God dag og god læselyst.

Sonny Wchmann, jourhavende på business.dk.