Business Update: Mærsk blev udspillet i Qatar, Novos gyldne sejr og dobbelt tæsk til landmænd

Godmorgen

Mærks blev udmanøvreret i Qatar og mistede dermed det absolut vigtigste oliefelt i selskabet. Meget tyder på, at forhandlingerne om en forlænget olieaftale i Qatar udviklede sig til også at have en storpolitisk agenda, hvor Danmark kom til kort over for det franske diplomati. Selv om A.P. Møller - Mærsk postede store summer i sponseringen af blandt andet håndbold-VM i Qatar og fik hjælp fra kronprins Frederik, var det ikke nok. Derfor afløser det store franske olieselskab Total danske A.P. Møller - Mærsk som operatør på det store Al Shaheen-felt.

Fra en dansk gigant i problemer til en anden med succes. Novo Nordisk har kurs mod en overrumplende sejr i et langstrakt patentslagsmål i USA. I første omgang blev Novo bortdømt af en dommer fra den amerikanske handelskommission. Samme dommer konkluderer nu i en ny redegørelse, at sagen mod Novo bør droppes.

Og nu til det hårdt plaget landbrug. Omkring 2.000 landmænd stod foruden et milliontab på deres swapaftaler også med en truende regning fra Skat, der ikke ville anerkende skattefradraget på tabet. Nu har Højesteret givet nogle af landmændene medhold i sagen, mens andre får en kæmpe regning.

Robusthed, robusthed, robusthed. Ordet toner frem i den ene jobannonce efter den anden. Men nyuddannede kandidater er slet ikke så robuste som ikke-nyuddannede, fastslår en ny undersøgelse fra People Test Systems, der udvikler personlighedstests.

Dagen byder på EU-topmødet, der primært handler om Storbritanniens beslutning om at forlade EU. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thoborg Jasper

Jourhavende, Business.dk