Business Update: Madkoncern rydder op, lydtrolde i Tivoli og manden med regnearket

Tørk Eskild Furhauge, ny topchef i Løgismose Meyers, fotograferet på Kastellet onsdag den 23. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Godmorgen

Vi begynder dagen med historien om en mand på en vanskelig opgave. Det var et opsigtsvækkende træk fra IK Investment Partners, da kapitalfonden for to år siden købte de to familiedrevne madvirksomheder Løgismose og Meyers for at slå dem sammen. Efter ledelseskaos og intern uro har Tørk Eskild Furhauge fået tjansen med at få sammensmeltningen af madvirksomhederne Løgismose og Meyers til at lykkes.

Vi fortsætter med næsen i sporet. De sidste par uger har vi skrevet om udfordringer i Havarikommissionen, og det fortsætter vi med i dag. Siden Havarikommissionens chef, Martin Puggaard, tiltrådte sit job i 2011, er der skruet kraftigt ned for information om de sikkerhedsanbefalinger, som Havarikommissionen kommer med oven på flystyrt og togulykker.

Klager over støjen fra de populære fredagskoncerter i Tivoli fører nu til Danmarkshistoriens største offentligt-private lyd- og sikkerhedsprojekt. Med 125 millioner kroner i ryggen - heraf de 112 millioner fra EU - kaster en lang række lyd- og teknologieksperter fra seks lande sig nu sammen ud i at finde en løsning på, hvordan man afskærmer lyd fra koncerter og store begivenheder i byen og styrer den, så den bliver en endnu bedre oplevelse for publikum, men så naboerne generes mindst muligt, samtidig med at ny teknologi skal udnyttes til at højne sikkerheden blandt publikum.

Mød Philip Hammond: Manden med regnearket. Den britiske finansminister får rig brug for at kunne sin talgymnastik, hvis han skal styre landets allerede trængte statsfinanser gennem Brexit og ud af EU.

Nu til en mulig bestikkelsessag, der kører i retten i Glostrup. Apple-udstyr var ikke bestikkelse, men blev købt privat hos Atea som en bryllupsgave til ægtefællen, fortalte en 55-årig mand tirsdag i Retten i Glostrup. Han er sammen med to andre anklaget for at modtage bestikkelse.

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk