Business Update: LOs aktieudspil, skæve investeringer og drømmestudier

Læs mere
Fold sammen

God mandag morgen.

Første dag i efterårsferien begynder på business.dk med en række væksthistorier. LO-bossen Lizette Risgaard kommer nu med et forslag, er skal hjælpe Danmark ud af vækstkrisen. LO foreslår blandt andet, at de danske lønmodtagere skal kunne investere deres opsparing i aktier med en skatterabat for derved at sætte gang i væksten.

Det er et modstykke til regeringens 2025-plan, som de to Venstre-ministre, skatteminister Karsten Lauritzen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, i dag agiterer for i et debatindlæg i mandagsudgaven af Berlingske Business.

Der bliver ellers investeret på livet løs i nye danske virksomheder. Danske milliardfonde er særdeles aktive, når det gælder nystartede virksomheder, og Danmark indtager nu en førsteplads i Europa, når man ser på ventureinvesteringer. Desværre stopper investeringslysten på det vitale tidspunkt, hvor der er kommet gang i de nye virksomheder, og de skal vokse og ansætte medarbejdere.

Læs også i dag om en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden, der viser, at man måske ikke behøver at være så ked af det som studerende, hvis man ikke lige kommer ind på sit drømmestudie. Det behøver nemlig ikke at have så store konsekvenser. Det ender ofte alligevel med, at man får lige så lang en uddannelse og lige så høj en løn, som den man egentlig gik efter.

Vores konkurrent finans.dk bringer i dag en historie om børsfiaskoen Nets, hvis aktie er faldet lige siden børsintroduktionen i sidste måned. Nu viser det sig, at storaktionærer og ledelsen stik imod tidligere tiders praksis har tjent millioner af kroner på aktiens nedtur. Det er sket via en for offentligheden ukendt aftale med Deutsche Bank.

Dagens jourhavende på business.dk er Sonny Wichmann. God dag