Business Update: Ligeløn, På job i ferien og Uskyldigheden fra Altor

I vores artikelserie om kvinder i ledelse og ligestilling på arbejdsmarkedet kan vi i dag fortælle, at godt halvdelen af toplederne i Danmarks 1.000 største virksomheder ser ligeløn som en del af virksomhedernes sociale ansvar og har indført ens løn for mænd og kvinder. Men hver femte venter ikke at få indført ligeløn de næste fem år.

»OW Bunker er det værste, jeg har oplevet i min karriere«. Ordene kommer fra Harald Mix, der er manden bag kapitalfonden Altor, som stod bag den fatale børsnotering af OW Bunker. 26 danske institutionelle investorer har stævnet Altor med krav om erstatning for de næsten 800 mio. kr., de tabte på deres investering. Efter halvandet års tavshed står Harald Mix nu frem og bedyrer sin og Altors uskyld.

I morgen er det skæbnedag for alle europæere, når briterne stemmer om, hvorvidt de skal forlade EU eller blive. Det er en samlet dansk eksport til Storbritannien på 70 milliarder kr. og 50.000 arbejdspladser, der kan blive rystet i sin grundvold, hvis det bliver til et Brexit. Læs hvor det kan komme til at gøre mest ondt.

Sommerferien står for døren. Men holder chefen nu også fri eller kører sms og mail på højtryk i sommerhuset eller ved stranden? Lige over halvdelen af de danske ledere tjekker mails og arbejder i ferierne. Og andelen er stigende, viser en ny undersøgelse, foretaget af Lederne.

Ja, spørgsmålet er, om man skal holde skæg for sig og snot for sig med de digitale medier. Vores souschef her på Berlingske Business, Mikael Hjorth, mener for eksempel, at det er helt i orden at SMSe børnene i skolen i arbejdstiden. Læs hans blog om emnet.

Auktionshuset Lauritz.com forsøger i dag igen at blive noteret på minibørsen First North i Stockholm. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag