Business Update: Lauritz' ejendomsproblem, Nordeas image og enzym-boss på kanten

God morgen.

Det viser sig nu, at der er en kæmperegning gemt i auktionshuset Lauritz.coms lagerbygning på Rovsingssgade i København. Af firmaets børsprospekt fremgik det, at ejendommen stod til at blive solgt, men en ukendt kattelem gjorde, at køberen kunne droppe kontrakten, og derved gik auktionshuset glip af en hårdt tiltrængt likviditetstilførsel. Lauritz.com forsøger stadig at få den ramponerede bygning solgt, men det kræver et stort millionbeløb at bringe den udpinte bygning på fode.

Nordea skød i går kvartalsregnskabssæsonen i gang, og rent økonomisk går det ganske fornuftigt for storbanken, som har tjent 100 mio. kr. hver eneste bankdag i tredje kvartal. Men et par skandalesager og for stor passivitet over for kunderne har sendt storbanken i en krise målt på kundetilfredsheden. Det skal der nu rettes op på, bebuder Nordea Danmarks topchef, Peter Lybecker.

Enzymkæmpen Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen har sværere ved det rent forretningsmæssige, og han måtte i går nedjustere koncernens indtjeningsforventninger for tredje gang i år. Berlingske Business' virksomhedsredaktør Jesper Kongskov stiller i sin klumme spørgsmålstegn ved Peder Holk Nielsens fremtid i Novozymes.

På den anden side af Øresund ser økonomer voksende tegn på overophedning af svensk økonomi, og de advarer mod, at Riksbanken med sin pengepolitik smider endnu mere benzin på bålet. Torsdag nåede den svenske krone det laveste niveau over for den danske i seks år.

Torsdag morgen byder blandt andet på kvartalsregnskab fra Jyske Bank. Se i øvrigt Business-kalenderen.

God dag. Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk