Business update: Kristian Jensen har landet ny bestyrelsespost

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder inden for økonomi og virksomheder.

Den tidligere minister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, blev i marts udpeget af regeringen som særlig udsending for Danmark i bestræbelserne på at få en plads i FN's sikkerhedsråd i 2025 og 2026. Nu har han også landet et nyt bestyrelsesjob Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

God tirsdag eftermiddag og velkommen til Business update!

I dag skal vi blandt andet fordi en række reaktioner på den geåbningsplan, som et stort politisk flertal sent mandag aften blev enige om.

Vi begynder dog med historien om, at danskerne booker feriehuse som aldrig før:

Danskerne booker dobbelt så mange feriehuse som normalt

Coronakrisen har fået danskerne til at droppe rejserne til udlandet. I stedet tilbringer de i høj grad deres ferier herhjemme.

Således booker danskerne nu dobbelt så mange feriehuse som i tidligere år, og i den kommende påske har udlejningsbureauerne tæt på udsolgt, mens der i særligt skolernes ferier er stor søgning efter ferieboliger i Danmark.

Det skriver Finans.

»De danske bookinger ligger omkring 100 procent højere i forhold til før coronakrisen,« siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejerne Brancheforening.

Ana­ly­ti­ker: SAS kan ende med mil­li­ar­dreg­ning ef­ter EU-dom

I 2019 fik mere end 380.000 SAS-passagerer aflyst deres flyrejse, fordi en lønforhandling endte i strejke for flyselskabets piloter.

Det førte til en sag i EU, hvor der tirsdag blev afsagt dom. Den slog fast, at SAS skal betale kompensation for aflysninger og forsinkelser, hvis de er lange nok, og det kan få ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, få store konsekvenser for SAS, skriver Børsen.

»Strejken har allerede kostet SAS cirka 615 mio. svenske kroner (cirka 448 mio. kroner) tilbage i 2019, heraf størstedelen i tabte indtægter. Skal SAS oveni kompensere passagererne for forsinkelser m.m., kan regningen løbe op i et langt større beløb,« skriver Jacob Pedersen og tilføjer, at det i værste fald kan løbe op i omkring 1,2 mia. svenske kroner.

»Det er penge, som SAS her og nu har svært ved at undvære,« skriver Jacob Pedersen.

Kristian Jensen har fået ny bestyrelsespost

Den tidligere minister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, blev i marts udpeget som særlig udsending for Danmark i bestræbelserne på at få en plads i FNs Sikkerhedsråd i 2025 og 2026, og nu har han også landet et nyt bestyrelsesjob i boligudlejningsportalen Movinn.

Det skriver Finans.

Movinn formidler primært møblerede lejligheder i København, Aarhus og Odense til især store virksomheder, som tiltrækker udenlandsk arbejdskraft.

»Jeg vil gerne være med til at gøre det nemmere for expats (personer der er rejst til et andet land for at bo og arbejde i en periode, red.) at komme til Danmark, da det kan være svært at få fodfæste i Danmark som nytilkommet,« skriver Kristian Jensen i en besked til Finans.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

 

Regeringens finansielle toprådgivere gør klar til indgreb på rødglødende boligmarked

Det Systemiske Risikoråd med nationalbankdirektør Lars Rohde i spidsen ser med stigende bekymring på udviklingen på især det københavnske boligmarked og forventer på sit næste møde at henstille til regeringen om at iværksætte nye tiltag.

Læs mere fra Søren Martin Olsen og Povl Dengsøe.

Restauranterne raser: Vi vil hellere vente med at åbne

HORESTA og DRC er stærkt utilfredse med, at udendørs restaurantbesøg kræver fremvisning af coronapas. Dybest set mener brancheorganisationerne, at det havde været bedre at vente med at åbne, fordi branchen risikerer, at det ikke kan hænge sammen økonomisk.

Det skriver Berlingskes Chrstina Elkorn mere om her.

Luftfartsselskaber og natteliv har de længste udsigter til genåbning: »Nu har vi fået serveret en beskeden snack«

Efter at alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige mandag aften kunne præsentere en langsigtet genåbningsplan, blev det klart, at nattelivet og rejsebranchen har de længste udsigter til genåbning. Det var forventet, lyder det.

Læs mere af Fie Dandanell her.

Kollerup fjernede klagemulighed ved hjælpepakker. Nu får han hård kritik

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fjernede i foråret 2020 virksomhedernes mulighed for at klage over hjælpepakker. Den beslutning møder nu hård kritik fra juraprofessor og DI, som i lighed med Advokatsamfundet stadig ser behov for klagenævn. Erhvervsministeriet siger, at afviste virksomheder kan søge igen eller gå til domstolene.

Det skriver Berlingskes Vibe Hyltoft.

TV 2-chefen Lotte Lindegaard: »Derfor var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle overtage X Factor«

Det har sine fordele at være chef på Kvægtorvet fremfor i DR Byen, fortæller indholdsdirektør på TV 2 Lotte Lindegaard i podcasten Talent 100. Man får blandt andet et mere afslappet forhold til X Factor.

Læs eller lyt til vært Ane Cortzens interview med Lotte Lindegaard her.