Business Update: Kerneforretning gør ondt på A.P. Møller, økologien buldrer frem og whisky-eventyr i Thy

Godmorgen

Hvis Søren Skou skal tage noget godt med sig fra præsentationen af sit første regnskab som topchef i A.P. Møller – Mærsk, så er det, at der i det mindste er god plads til forbedringer. Som onsdagens kursfald på 7,2 procent til B-aktien vidner om, så skuffede shipping- og oliekæmpen gevaldigt med sit tredjekvartalsregnskab, der først og fremmest blotlagde, at hovedforretningen, Maersk Line, sejler i store markedsudfordringer.

Modsat Mærsk så har økologien vind i sejlene herhjemme: Den grønne økorevolution når nemlig nye højder i Danmark. Økologiske fødevarer er fortsat i vækst, og i snart hver en afkrog af landet fylder danskerne deres indkøbs­kurve med stadig flere økologiske varer. 2016 er et fantastisk år for økologien, lyder det fra Føtex og Kvickly.

Fantastisk dækker nok også meget godt fornemmelsen lige nu på slægtsgården Gyrup i Thy. Her har man lige fået en af den slags anerkendelser, der potentielt kan forandre liv. Læs historien om den skotske whiskygud, der lige har skamrost Thy-families single malt.

Dagen byder på regnskaber fra GN Store Nord og Scandinavian Tobacco. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk