Business Update: Kassemesterens kvaler, private boliglån og grønlandsk jubel

Godmorgen

Novo risikerer at få skåret flere milliarder kroner af omsætningen i sin bløderforretning, hvis konkurrenten Roche til næste år kommer på banen med et nyt produkt. Sådan lyder erkendelsen fra Novos finansdirektør, Jesper Brandgaar­d.

Konsulenthusene bruger millioner af kroner og bunker af årsværk på at rekruttere de kvikkeste studerende. Universiteternes bedste flokkes om branchen, og de afsætter måneder til at læse op mod de afgørende jobsamtaler, men presset for at få en kontrakt med konsulenthusene stiger og stiger. Berlingske Business hægtede sig på et konsulenthus og tog til kurtisering på CBS.

Flere og flere låner penge af private investorer til høj rente, når boligen skal finansieres. Én af dem er Carl-Johan Nielsen, der flere gange fik afslag på lån fra banker og realkreditinstitutter.

Ambassadør Peter Taksøe-Jensens forslag om en særlig arktisk fond til investeringer i Grønland vækker jubel i Grønland og i PensionDanmark. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at han afventer et officielt udspil i sagen fra det officielle Grønland.

Dagen byder på tal for den amerikanske arbejdsløshed. Her er nogle af fredagens business-begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk