Business Update: Kamp mod hvidvask, Stadil i med- og modvind, Grænseoverskridende vindkraft

Læs mere
Fold sammen

Erhvervsstyrelsen har styrket indsatsen over for hvidvask markant, og det førte i 2015 til 14 politianmeldelser. Ifølge styrelsens direktør, Betina Hagerup, er det en bevidst strategi at slå hårdt ned der, hvor der er noget at komme efter.

Rigmanden Christian Stadil og faderen, Thor, satte sidste år speed på omsætningen i familiekoncernen Thornico. Tøjmærket Hummel brager frem sammen med flere af fødevarevirksomhederne i konglomeratet, mens rederiet Thorco er i havsnød og koster den velhavende familie en formue i tab. Far og søn har sågar overvejet at droppe shipping.

Landene omkring Nordsøen underskriver mandag en politisk erklæring, der skal bryde landegrænser ned, når det drejer sig om havvindmølleparker. Dermed kan danske støttekroner gå til en havvindmøllepark i for eksempel Storbritannien og omvendt. Ministeren er positiv, mens forskere sætter flere spørgsmålstegn ved planen.

Beskyldningerne om Nordeas indblanding i at flytte penge i skattely fortsætter. Ifølge Politiken og DR har chefer i Nordeas egne rækker i Rusland oprettet selskaber i Panama gennem advokatfirmaet Mossack Fonseca. Vil det udløse en ny shitstorm mod Nordea? Og betyder shitstorme mod virksomheder på de sociale medier i det hele taget noget, spørger vores erhvervskommentator, Jens Chr. Hansen, på sin blog.

Mandag morgen byder på friske tal for konkurser og tvangsauktioner. Se Business-kalenderen.

Business.dk bliver i dag bestyret af Sonny Wichmann. God dag.