Business Update: Jobfest-killer, falske hammerslag og taxi-krig

Læs mere
Fold sammen

God morgen.

Partykillers. Det er lige før man kan sætte den betegnelse på de danske topledere. I hvert fald skruer de nu ned for jobfesten. En rundspørge til Berlingske Business’ toplederpanel, viser nemlig, at næsten hver fjerde af toplederne regner med, at antallet af ansatte i Danmark vil falde i den kommende tid. Og det er måske ikke så værst endda, mener flere økonomer.

Vi har tidligere beskrevet, at auktionshuset Lauritz.com har et par håndfulde superkunder, som har budt millioner af gange men til gengæld købt meget lidt. Nu viser Berlingskes dataanalyse af aktiviteten på Lauritz.coms onlineauktioner, at næsten 400 kunder i løbet af de sidste par år har deltaget i auktioner, hvor de afgiver høje bud på varer, de allerede har købt én gang - men fortrudt. Handlinger der er med til at jobbe priserne op.

Og apropos budkrig så er der tiltagende interesse for at overtage den danske telegigant TDC. Det er TDC imidlertid ikke vildt begejstret for, så nu har teleselskabet ifølge Berlingske kilder hyret en stribe toprådgivere til at hjælpe sig med forsvaret. Den amerikanske kapitalfond Apollo, der har et godt øje til TDC, har til gengæld også hyret rådgivere til sin opkøbsoffensiv.

Med udsigten til en forestående liberalisering af det danske taximarked har både svenske og tyske taxiselskaber nu fået øjnene op for de danske storbyer. Flere udenlandske taxiselskaber vil ind på det danske marked, hvis lovgivningen på området moderniseres.

Erhvervssitet finans.dk skriver i dag, at den danske medicobranche nu buldrer af sted. Både indtjening, omsætning og antallet af medarbejdere tordner i vejret.

Børsens tophistorie handler i dag om dårlige betalere og deres »ofre« i erhvervslivet. Danske virksomheder mister årligt milliarder, fordi kunderne ikke betaler.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag