Business Update: Job går til udlændinge, lille rederi revser de store og nyt våben i mobilkrigen

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen.

Arbejdsmarkedet og job berører os alle, men hvad der egentlig sker af forrykninger, kan ofte godt være en svær størrelse at få hånd om. I dag gør en ny analyse fra Nykredit os klogere.

For det viser sig, at det er godt at have et rumænsk, polsk eller italiens pas i lommen, hvis man skal have job i de danske virksomheder. Efter finanskrisen har vi haft lidt af et mirakel på det danske arbejdsmarked med masser af nye job, men det er i høj grad udlændinge, som vinder kampen om de mange job. Omkring syv ud af ti af de nye job inden for de seneste tre år er blevet besat af udlændinge, og det er især den lave danske ledighed, som lokker.

Sommetider er det ikke altid bedst at være stor og stærk - det kan være en styrke og være lille og adræt. Det mindre rederi XO Shipping tjener penge, mens de store danske rivaler hvert år taber milliarder af kroner. I det hårdt pressede tørlastmarked – hvor der bl.a. fragtes korn, stål og kul – har stifter og ejer Christian Levin fundet en anden vej. Han er ikke i tvivl om, at de store konkurrenter bør lære af ham.

Hvidvask er en velfungerende forretning, som Bagmandspolitiet vil til livs. Men mens bankerne indberetter langt flere mistænkelige transaktioner til myndighederne, så er advokater, revisorer og ejendomsmæglere stort set fraværende i statistikkerne hos Hvidvasksekretariatet under Bagmandspolitiet. Det får nu Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, til at minde rådgiverne om deres forpligtelser.

Og så er serieiværksætteren Frank Rasmussen, der har stået bag teleselskaberne Justfone, Bibob og Telmore, på banen igen med, hvad der betegnes som et nyt våben i mobilkrigen. Denne gang er han sammen med TDC, og våbnet er: En telefonsvarer. Fra fredag vil stort set alle Telmores lidt over 600.000 mobilkunder få en ny telefonsvarer, som fungerer via en mobilapp til iOS- og Android-telefoner, hvor beskederne lander som lydfiler, som man kan spole i eller videresende, og som automatisk kan trække oplysninger fra LinkedIn og Facebook, så man får afsenderens navn og billede med.

Få et overblik over, hvad der sker i dag - i erhvervsverdenen og rundt omkring.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige