Business Update: Inflationsgevinst, OL-sponsorer og britiske tømmermænd

Læs mere
Fold sammen

God morgen

Kører du og din familie meget i bil, flyver tit, har et stort varmeforbrug og er glad for ost, smør og svinekød, så får du ekstra meget at gøre godt med i år. Danskere kan nemlig i øjeblikket glæde sig over, at inflationen styrer mod det laveste niveau i 63 år. Det medfører en direkte gevinst på over 4.000 kroner i år til gennemsnitsfamilien, viser analyse.

Briterne derimod kan se frem til, at de sorte skyer trækker op over privatøkonomien. Britiske virksomheder rapporterer om svindende aktivitet, forbrugerne holder tegnebogen i lommen, og boligpriserne ser ud til at falde. Den britiske økonomi er gået i stå og risikerer at gå i bakgear. Det er de ­tømmermænd, briterne er vågnet op til godt en måned efter, at de stemte sig ud af EU 23. juni, viser talrige økonomiske nøgletal, der er blevet præsenteret i løbet af den seneste måned.

Om nøjagtig en uge løfter den danske tennisstjerne  Caroline Wozniacki den tunge danske fane og leder resten af sine ­atletiske landsmænd ind på Estádio ­Maracanã i Rio de Janeiro til årets åbningsceremoni ved de olympiske lege. Men det koster penge at deltage, og otte danske virksomheder yder deres bidrag. Læs hvad atleterne og firmaerne får ud af det.

Siden i går aftes er det strømmet ind med halvårsregnskaber fra store amerikanske virksomheder som Google, Amazon og Harley Davidson. Herhjemme kommer der først gang i regnskabssæsonen i næste uge. Til gengæld kommer der fredag morgen danske arbejdsløshedstal. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag