Business-update: Holch Povlsen taber næsten 400 millioner kroner på Nemlig.com

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Nemlig.com kører masser af varer ud til danskerne, men det er endnu ikke lykkedes selskabet at give overskud. Nemlig.com blev etableret tilbage i 2010. Stefan Plenge, der er stifter og medejer af Nemlig.com, understreger, at Nemlig.com på et tidspunkt skal give overskud, men han vil ikke sige, hvornår det kommer til at ske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Goddag på en solbeskinnet eftermiddag – i hvert fald i København. Og velkommen til endnu en Business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.

I dag skal vi høre om nyt om Nemlig.com og om den norske generalsekretær for NATO, Jens Stoltenberg, der møder modstand i sin kamp for at blive den næste centralbankchef i Norge. Men vi starter med en historie fra Frederiksberg, der er en udløber af kommunalvalget i november.

Pelle Dragsted bliver næstformand i kriseramt boligfond

Den tidligere frontkæmper for Enhedslisten Pelle Dragsted bliver næstformand for kriseramte Frederiksberg Boligfond. Det skriver EjendomsWatch. Frederiksberg Boligfond er den største private udlejer på Frederiksberg med 19 ejendomme.

Bestyrelsen udpeges af Frederiksberg Kommune, KAB-Fonden og blandt beboerne. Og Pelle Dragsted fremhæver, at han foreløbig kun er næstformand frem til marts. Til den tid skal der vælges nyt formandskab, og her regner Pelle Dragsted også med at kandidere.

Den konservative Flemming Brank er nuværende formand for Boligfonden. Men han røg ud af byrådet ved kommunalvalget i november. Flemming Brank ved endnu ikke, hvad hans fremtid i fonden bliver.

»Lige nu handler de om at redde fonden,« fremhæver Flemming Brank.

Nordmænd betænkelige ved Stoltenberg som centralbankchef

Den nuværende generalsekretær for NATO, Jens Stoltenberg, vil gerne være chef for den norske centralbank, Norges Bank. Men hans kandidatur er kommet i problemer, fordi partier i det norske parlament har rejst tvivl om deres støtte til ham. Det skriver Financial Times.

Hvis den tidligere norske statsminister bliver ny centralbankchef, får han også ansvaret for den gigantiske norske oliefond.

Men et flertal i det norske parlament er blevet modstander af Jens Stoltenbergs kandidatur. Det skyldes en række afsløringer om deltagelse i middage, der involverer Stoltenberg, den nuværende statsminister, Jonas Gahr Støre, og oliefondschef Nicolai Tangen.

»Vi er et lille land, hvor de vigtigste stillinger besættes af et lille antal af de samme folk fra den norske elite. Jeg tror ikke, det her ville se godt ud i et andet land, og det ser ikke godt ud i Norge, siger parlamentsmedlem for Sosialistisk Venstreparti, Kari Elisabeth Kaski.

Sosialistisk Venstreparti er et af den nuværende regerings støttepartier.

Nyt underskud hos Nemlig.com

Det er svært at tjene penge på at være et onlinesupermarked. Det må Nemlig.com sande. Selskabet kom ud med et underskud på 8,3 millioner kroner i 2020/2021. Dermed løber de samlede tab for Nemlig.com siden etableringen i 2010 op i 392,9 millioner kroner. Det skriver borsen.dk.

Nemlig.com har Anders Holch Povlsen som majoritetsejer. Stefan Plenge er stifter, medejer og administrerende direktør for Nemlig.com. Han understreger, at Nemlig.com før eller siden skal give sorte tal på bundlinjen. Men han vil ikke sige noget om, hvornår det kommer.

»Selvfølgelig kommer der et tidspunkt, hvor vi skal levere positive resultater på bundlinjen, men vores forretningsmodel er helt overordnet, at for at have en fin økonomi skal vi have skala. Jo større skala, jo større fordele,« siger Stefan Plenge til borsen.dk.

Nemlig.com kan dog glæde sig over, at både omsætning og driftsresultatet har været pænt stigende. Men Nemlig.com har samtidig foretaget mange investeringer.

»Jeg kommer ikke til at sige, at vi leverer overskud på den og den dato, fordi det kommer an på, hvornår vi beslutter, at vi har bygget så meget kapacitet, at vi ikke har behov for at fortsætte med at investere ud over et normalniveau,« siger Stefan Plenge.

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

Tjek listen: Har du en større eller mindre indkomst end andre på din alder?

En ny opgørelse over danskernes indkomst fordelt efter alder giver dig svar på, hvor mange penge du hiver i hus i forhold til dine jævnaldrende – og om du hører blandt dem med de højeste eller laveste indtægter inden for din aldersgruppe.

Læs historien her.

Verdens højeste vækst, men også tårnhøje udfordringer

Kina har lagt et år med bragende økonomisk vækst bag sig, men hvor de vestlige lande har et genåbningsopsving forude, er udsigterne for verdens vækstmotor langt mere blandede. De nærmeste år bliver udfordrende – ikke mindst på grund af de kinesiske myndigheders egne tiltag.

Læs historien her.

Malou Aamund stopper som Google-direktør i Danmark

Internetgiganten Google mister sin danske direktør, Malou Aamund, ved udgangen af september. Hun har valgt at sige op for i stedet at forfølge en bestyrelseskarriere, skriver Google selv i en pressemeddelelse mandag før middag.

Læs historien her.

Producentpriser går amok – det varsler en flodbølge af prisstigninger

Virksomhederne handler med hinanden til rekordhøje priser. Forklaringen spænder fra energipriser til dollarkurs – og danskerne kommer også til at betale en del af regningen.

Læs historien her.

Efter rekordår ændrer boligkøberne kurs

Coronapandemien medførte et overraskende boom på boligmarkedet. Men nu kommer der andre signaler fra køberne, viser ny rundspørge. Det er et såkaldt køberbarometer, som analysevirksomheden YouGov har lavet for mæglerkæden Home, der viser en faldende interesse for boligkøb over det næste halve år.

Læs historien her.