Business Update: Historisk skridt mod skatteminister, mangel på arbejdskraft truer

Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Danmark står i den usædvanlige situation, at der på trods af den lave vækst kan blive mangel på arbejdskraft flere steder i landet – også i udkanten af landet. Antallet af ledige pr. opslåede job er faldet med 34 procent på et år. Det er naturligt nok glædeligt. Men de brancher, hvor der er kommet flest nye job, er også der, hvor faren for flaskehalse er størst, og dermed presser jobfesten regeringens 2025-plan.

Folketingets vagthunde, de såkaldte Statsrevisorer, øger nu presset på skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter de mange skandalesager i Skat. Statsrevisorerne overvejer at indkalde ministeren til et særligt samråd for første gang i 27 år. Samtidig mener flere partier, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal placere et ansvar i den omstridte sag om udbytteskat.

Må man læse en mail, man ved en fejl har modtaget, og som afsenderen beder om, at man ikke læser? Det er kernen i en retssag, som advokat Michael Havemann har anlagt mod advokat Birgitte Arnfred. Københavns Byret skal nu afgøre spørgsmålet.

Dagen byder på regnskaber fra blandt andre Sydbank og Danfoss. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk