Business Update: Hedt opgør i Falck, Aamunds bandbulle og Lauritz.coms byggedrømme

God morgen.

Det er dagen derpå for Falcks nu fyrede topchef og storaktionær Allan Søgaard Larsen. Læs om det hede opgør mellem den dominerende topchef og bestyrelsen, der endte med at han blev smidt på porten.

Der er også en bandbulle til hovedparten af de danske topledere fra Asger Aamund. Berlingske Business har bedt sit Toplederpanel – som er topchefer og ledere fra de 1.000 største virksomheder herhjemme - forholde sig til spørgsmålet, om man som samfund ­ikke kan forvente, at topchefer blander sig i den offentlige debat. Hertil svarer 84 pct., at topchefer bør blande sig i den offentlige debat om emner, der ligger inden for virksomhedens interessesfære. Det er imidlertid yderst sjældent, at det sker i virkeligheden. Debattør og mangeårig topchef for forskellige virksomheder Asger Aamund tøver ikke med at bruge udtrykket »tøsedrenge«.

Det stormomsuste auktionshus Lauritz.com tager trods et rædselsfuldt første halvår som børsnoteret selskab tilløb til at sætte gang i et byggeprojekt til et større millionbeløb. Lauritz.com vil forvandle en nedslidt lager­ejendom på Østerbro til et nyt hovedkontor, som selskabet samtidig kan bruge som auk­tions­hal. Men det står hen i det uvisse, hvordan projektet skal finansieres, og eksperter og Dansk Aktionærforening er yderst skeptiske over for auktionshusets informationsniveau.

I dag kan du også stifte bekendskab med en ny liebhaver-ejendomsmægler. Med serieiværksætteren Morten Strunge og Lakridskongen Johan Bülow i ryggen har 40-årige Adam Schnack etableret sig som liebhavermægler, der vil gøre op med de traditionelle »til salg«-skilte.

Arbejdsretten behandler i dag sagen om ansatte i Skat og det tidligere Social- og Indenrigsministeries ret til at holde fri med løn juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag. Se også Business-kalenderen.

Dagens jourhavende på business.dk er Sonny Wichmann. God dag og god læselyst.