Business-update: Han er kendt fra »Løvens Hule« – nu omsætter han for første gang for en milliard kroner

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch er alle driftige mennesker. Nu har en af dem omsat for en milliard kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Per Arnesen / DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til torsdagens Business-update, der giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder.

Vi skal i dag blandt andet forbi historien om en kendt erhvervsmand, som nu har rundet en milliard i omsætning. Men vi begynder hos flyselskabet Norwegian, der er i bedring efter coronakrisen:

Norwegian vil fra 2022 sælge lige så mange flybilletter som før corona

Norwegian har planer om at øge flåden fra 51 til 60–70 fly næste år, for selskabet skal i løbet af året sælge lige så mange indenrigsbilletter som før pandemien.

Sådan lyder meldingen fra topchef Geir Karlsen til Aftenbladet/E24.

Han fortæller, at selskabet har solgt mange billetter til afgange i september og oktober, og at han regner med, at billetsalget henover vinteren også vil se fornuftigt ud.

»Der er fortsat et stykke igen, før vi sælger lige så mange flybilletter, som vi gjorde før pandemien. Men i løbet af 2022 skal vi indenrigs op på samme niveau som før krisen,« siger han.

Topchefen frygter derfor heller ikke overskrifter om konkursfare og pengekrise i selskabet.

Ener­giboss ad­va­rer om hul på 14 milliarder i statskas­sen

Der vil hvert år komme et meget stort hul i statskassen, hvis politikerne sænker energiafgifterne og i stedet indfører en ensartet afgift på CO2.

Det skriver Børsen på baggrund af nye beregninger, som konsulenthuset Kraka Advisory har foretaget for Dansk Energi.

Beregningerne viser, at det hvert år vil give et hul på 14,4 milliarder kroner, hvis politikerne gennemfører en grøn skattereform, sådan som et politisk flertal ønsker.

Det skyldes, at provenuet vil falde med tiden, hvis CO2-afgiften virker.

»Vi er nervøse for, om det politiske Danmark er forberedt på, at der opstår et hul i kassen, når forureneren ikke længere er der til at betale,« siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, til Børsen.

Kendt erhvervsmand omsætter for første gang for en milliard kroner

Der er godt gang i den danske onlinekoncern Coolshop, der er stiftet af Jacob Risgaard, som er kendt fra DR-programmet »Løvens Hule«.

I foråret blev Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen medejer, og nu runder omsætningen for første gang nogensinde en milliard kroner.

Det skriver Finans på baggrund af et nyt regnskab for det forskudte regnskabsår 2020/2021 fra Entertainment Trading, som er selskabet bag Coolshop.

Heri lyder omsætningen mere præcist på 1,2 milliarder kroner, mens overskuddet landede på 47 millioner kroner efter skat mod 27 millioner kroner året før.

 

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

Retsordførere inddrager justitsministeren i omdiskuteret søgsmål: »Det efterlader jo borgerne retsløse, hvis man kan beskylde dem for hvad som helst«

Efter opfordring fra juraprofessor inddrager retsordførere nu Nick Hækkerup (S) i Njord Law Firms omdiskuterede sagskompleks om ulovlig fildeling. Justitsministeren henviser borgere, der føler sig uretfærdigt behandlet, til at henvende sig til Advokatnævnet. Advokatfirmaet vil ikke udtale sig om en eventuel politisk proces, men ser frem til, at der findes en løsning på ulovlig kopiering af film.

Læs historien af Freja Marquardt her.

Vagthund fælder hård dom over Vesterbro-bank: Presset forretningsmodel med svagere kunder

Merkur Andelskasse med mere end 20.000 helkunder får hård kritik af Finanstilsynet. Den alternative bank har taget bemærkningerne til efterretning og lover at styrke kapitalsituationen yderligere inden for kort tid.

Det skriver Berlingskes Søren Martin Olsen mere om her.

Nye tal afslører: Bragende fremgang for dansk økonomi

Der er fuld fart på Danmarks økonomi, som nu ligger et godt stykke over niveauet fra før coronakrisen. »Dansk økonomi flyver mod tinderne, og der er efterhånden damp under kedlerne i alle brancher,« siger analytiker.

Nicolaj Vorre skriver mere om fremgangen for dansk økonomi her.

Ledigheden falder til det laveste i 12 år

Ikke siden 2009 har der været så få ledige i Danmark, efter at endnu 5.600 personer kom i arbejde fra juli til august.

Thomas Breinstrup skriver mere om de nye tal her.

Træt af din løn? Så er der godt nyt – nu overbyder virksomhederne hinanden

Manglen på arbejdskraft betyder, at der er kommet pres på lønningerne, viser ny rundspørge. Det er godt nyt for lønmodtagerne, men det kan også være et faresignal hen mod den overophedning af økonomien, som alle frygter.

Det skriver Frederik Juel og undertegnet mere om her.