Business Update: Græsk redningskrans og advokat-robotter

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS

Godmorgen

Fremtiden nærmer sig. Om få år kan computere have erstattet dele af det traditionelle advokatarbejde. Store advokatfirmaer som Plesner, Kromann Reumert og Bech-Bruun er ved at indstille sig på en fremtid med nye jobfunktioner, ændret personalesammensætning og formentligt færre ansatte.

Og så til en sprtny aftale. Grækenland er godt på vej mod 75 milliarder kroner i nye lån fra eurolandene og en aftale, der på sigt kan lette landets gældsbetingelser. Det er eurolandene og Den Internationale Valutafond (IMF) enige om efter et maratonmøde natten til onsdag.

Kun italienere og spaniere har en dårligere fremgang i produktiviteten end danskerne. Hvis vi ikke bliver mere effektive på arbejdsmarkedet, bliver der ikke noget opsving, lyder det klart fra Berlingske Business’ Økonompanel.

Kom med til magtens centrum. Koncernchefer og bestyrelses­formænd fra landets 25 største virksomheder søger mod én bestemt virksomhedsledergruppe, når de leder efter faglig sparring og inspiration i VL-systemet, viser Berlingskes research. Tid og behov for nytænkning udfordrer gruppernes magt.

Nu til et usædvanligt karrieretræk. Den franske Arsenal-spiller Mathieu Flamini har dobbeltgarderet sig med en anderledes karriere uden for fodboldbanen. Han laver biokemikalier, og det kan blive en milliardforretning.

Dagen byder på regnskab fra Scandinavian Tobacco og muligvis nyt fra DONGs kommende børsnotering. Læs mere om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk