Business Update: Grådige banker, Larsens forbehold og private labels

God morgen, business-læsere.

De danske banker har for alvor lagt finanskrisen bag sig og tjener igen masser af penge. Ja, så meget, at den danske banksektor er blandt eliten i Europa, når det handler om at forrente egenkapitalen. Det er sket gennem massive nedskæringer på lønningslisterne og nye gebyrer. Men de danske banker skal passe på ikke at gå for vidt i jagten på profit, påpeger blandt andre professor Jesper Rangvid fra CBS.

I sidste uge kunne Berlingske Business afsløre, at Dynekongen Lars Larsen vil overgive magten over sit forretningsimperium til en fond, som skal sikre Jysks overlevelse mange generationer ud i fremtiden. I dag kan vi så fortælle, at den nye Jysk Fond er fyldt med sjældent mange forbehold og hensyn til Larsens testamente og øvrige dokumenter, som kun få kender indholdet af.

Änglemark, levevis, tusindfryd, Xtra. Du kender sikkert nogle af disse mærker fra supermarkedet. Og de kommer til at fylde mere og mere på hylderne. Det er supermarkedskædernes egne varemærker, som efterhånden er kvalitetsvarer, og som tager konkurrencen op med de store dominerende - og dyre - mærkevarer såsom Coca-Cola og Heinz. Læs om trenden på hylderne, hvor du køber ind.

Novo Nordisk med Lars Rebien i spidsen fik fredag bøllebank på børsen, efter at medicinalkoncernen havde måttet nedjustere sine langsigtede vækstforventninger. Lars Rebien er den højst lønnede topchef i et dansk børsnoteret selskab og står nu over for en karriere med bestyrelsesarbejde. Hvordan vil hans egne erfaringer give sig udslag, når han fremover skal anbefale lønniveauet for andre topchefer? Læs vores souschef Mikael Hjorths blog.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag