Business Update: Gourmetøkonomi, adgangsbillet til Google og T-shirt med holdning

Læs mere
Fold sammen

God morgen og velkommen til Store Regnskabsdag.

Hvem skulle have troet det? At en bager­forretning, en juicebar, en bøfrestaurant og en sushikæde skulle fange økonomernes interesse. Men det er faktisk det, der sker i disse år. For Danmark har inden for de seneste ti år lagt jord til en lang række succesfulde butiks- og restaurationskæder, der bare vokser og vokser i en sådan grad, at de nu også breder sig ud over landets grænser. Læs om tendensen og om København som et stærkt afsæt for de nye gourmetkæder.

IT-kæmpen Google er netop for fjerde år i træk blevet kåret som verdens bedste globale arbejdsplads af »Great Place to Work«, men ikke nok med det: Google er ­også drømmearbejdspladsen, når IT- og businessstuderende peger på, hvor de allerhelst ville arbejde. Danske Simone Styr fik job hos Google og dermed en drøm opfyldt. Læs hendes tip til hvordan du kan blive hendes kollega.

Det er en slags moderne corsage. T-shirten strammer, trækker de rigtige steder og ja korrigerer, sådan at ens positur forbliver god og ret. Den er nærmest umulig at få af og på - og så er den umådelig populær. Et aarhusiansk ægtepar har succes med at sælge holdningskorrigerende tøj. De sælger nu deres trøjer i 11 europæisk lande. Se vores Business-reporter få ranket ryggen.

Den amerikanske centralbank Federal Reserve oplyser i aften om renten skal sættes om eller forblive uændret. Medlemmerne af komiteen med centralbankchef Janet Yellen i spidsen er grundlæggende uenige om, hvilken retning amerikansk penge­politik skal tage. Økonomer regner dog med, at der nok ikke bliver truffet drastiske beslutninger inden præsidentvalget i næste uge.

Det er som sagt Store Regnskabsdag i dag og her til morgen vælter det ind med tal og prognoser fra Mærsk, Lundbeck, ISS, TDC Sydbank, Spar Nord og Coloplast. Følg også udviklingen på Business Live.

God fornøjelse og god dag.

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk