Business Update: Globalisering skaber utryghed, den danske Airbnb-tæmmer og Nets-ejere på overarbejde

Robert Grandt- fra Odense- Fold sammen
Læs mere
Foto: Heidi Lundsgaard

Godmorgen

Social dumping og billig østeuropæisk arbejdskraft. Danskerne er blevet mere nervøse for globaliseringen. Stadig flere danskere tror ikke på, at udflytningen af danske arbejdspladser giver bedre job til danskerne. Flere og flere danskere er ganske enkelt begyndt at blive nervøse for globali­se­ringen, viser en ny undersøgelse fra DI.

Hvad vil man huske noteringen af Nets for? Bliver det en historie om en ­aktie, der blev for højt prissat i stil med TDC i 2010, eller kommer det til at stå tilbage som en succesfuld notering – den næststørste i Danmark nogensinde – som bare skulle over et lille bump på vejen med kursfald den første handelsdag? Den ekstremt dårlige debut fredag har sendt bankerne på overarbejde for at prøve at få aktien tilbage på sporet.

Deleøkonomien boomer i en sådan grad over hele verden, at det eksisterende samfund har vanskeligt ved at følge med. En dansker i Silicon Valley har set en forretningsmulighed og er lige nu ved at bygge en forretning op, der hjælper myndigheder med at skabe ro og orden i den vilde deleøkonomi.

Og så er der gode råd at hente, hvis du står og skal søge job. For det handler i den grad om at målrette ansøgningen. Din ansøgning skal både være målrettet efter, om du søger job i en stor eller lille virksomhed, og om det er hos en mand eller kvinde, viser ny analyse. Klik ind og prøv testen.

Mød Lasse! På mange måder er historien om restaurantkæden GRØDs bagmand og ejer en kompleks fortælling. Lasse Skjønning Andersen er kun 26 år, men har allerede oplevet livet vride og vende sig og kaste ham op og ned.

Berlingske Business følger aktiemarkederne i kølvandet på nattens præsidentkandidatdebat i USA. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

jourhavende, Business.dk